Näin laihdut 25 kiloa vuodessa herkuttelemalla

Italian dieetti perustuu tuoreisiin italialaisiin raaka-aineisiin.
Italian dieetti perustuu tuoreisiin italialaisiin raaka-aineisiin.
Julkaistu 06.03.2012 14:11

Britanniassa menestystä niittänyt italialainen tv-kokki Gino D’Acampo paljastaa kirjassaan Italian dieetin salat.

D’Acampon Italian dieetti -teoksen esittämä ruokavalio perustuu luonnollisten, tuoreiden ja herkullisten italialaisten raaka-aineiden käyttöön. Välimeren alueen asukkaat ovat hoikempia, terveempiä ja elävät kauemmin, mikä perustuu D’Acampon mukaan nimenomaan ainutlaatuiseen ruokavalioon.

Välimeren ruokavaliossa nautiskellaan tuoretta kalaa, vähärasvaista lihaa, palkokasveja, oliiviöljyä, hedelmiä ja vihanneksia. Näitä herkutellaan myös D’Acampon Italian dieetissä ja teos koostuukin näistä raaka-aineista rakennetuista, herkullisista resepteistä.

Viini ja ravintolaillat sallittuja

Kuva/Colourbox.comViiniäkin on lupa nautiskella Italian dieetissäCopyright:MTV Oyj/Colourbox, 2010

D’Acampon Italian dieetti ei ole radikaali ja näännyttävä laihdutuskuuri, vaan luonnollisen hyvän olon ruokavalio, josta on tarkoitus tehdä elämäntapa. Dieetissä on jopa luvallista juoda viinilasillinen aterioiden yhteydessä.

Italian dieettiä voi myös helposti soveltaa, jos haluaa syödä terveellisesti, muttei kuitenkaan pudottaa painoa. Kirjassa on ateriasuunnitelmat erikseen sekä laihduttajille että terveellisten elämäntapojen noudattajille.

Kuva: ColourboxColourbox

D’Acampon dieetissä on myös luvallista herkutella italialaisissa ravintoloissa silloin tällöin, kunhan muistaa noudattaa tiettyjä ohjeita.

D’Acampon ohjeita ravintolaillalle:

1. Taputtele ylimääräinen öljy ruoasta lautasliinalla ennen kuin aloitat ruokailun

2. Pyydä, ettei annosten, kuten risoton, pastan tai lihan päälle ripoteltaisi öljyä

3. Tilaa alkupala tai jälkiruoka, mutta älä molempia. Voit vaihtoehtoisesti valita kaksi alkuruokaa ja pyytää, että toinen tarjoillaan pääruokana

4. Valitse naposteltavaksi ennen ateriaa oliiveja ja leipätikkuja tavallisen leivän sijaan.

5. Vältä kerma- tai juustokastikkeita pastan kanssa.

Italian dieetti -kirjan neuvoman ruokavalion avulla voi D'Acampon mukaan laihtua jopa 25 kiloa vuodessa.

Lähde: Gino D'Acampo, Italian dieetti, 2011 Kustannusyhtiö Tammi

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle