Näin lähestyt kissaystävääsi oikein – nappaa vinkit!

Kissa on perusluonteeltaan saalistaja, joten jos väkisin yrität ottaa sen syliisi, se juoksee varmasti käpälämäkeen. Poimi vinkit ja opi lähestymään kissaasi sitä miellyttävällä tavalla.


Älä tartu niskasta

Kissaemot kantavat jälkeläisiään niskasta hampaidensa avulla, mutta aikuista kissaa ei niskasta saa nostaa. Kevytkin kissa on liian painava, jotta siitä voisi tarttua pelkästä löyhästä ihosta.

Älä ota väkisin syliin

Jos kissasi antaa selkeitä merkkejä siitä, ettei se halua tulla syliisi, älä nosta sitä väkisin. Kissallasi on luultavasti parempia suunnitelmia.

Lähesty sivulta

Edestäpäin lähestyminen on kissan mielestä loukkaavaa, joten tee kissallesi palvelus ja lähesty sitä kissaystävällisesti sivulta.

Tue nostaessa

Älä tartu kissastasi ihan miten tahansa. Oikeaoppisesti kissa nostetaan niin, että tartutaan etujalkojen ja kainalokuoppien välistä, ja ylös nostaessa tuetaan takapäästä.

Helli sopivasti

Aivan kuten ihmiset, myös kissat kaipaavat hellimistä. Osa tykkää siitä, että niitä tuuditellaan sylissä kuin vauvoja, kun taas toiset tykkäävät matkustaa olkapäällä. Tarkkaile kissasi reaktioita niin saat tietää, mikä sinun kissaasi miellyttää eniten.

Huolettaako kissasi virtsateiden terveys?Tilaa ilmainen Urinary Care -näyte!


Lue myös:


AVA

Lähde: Petsugar.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja