Näin koti pysyy helposti siistinä joulun yli – lue vinkit!

Ennen juhlapyhiä koti puunataan lattiasta kattoon, mutta miten sen saisi pysymään siistinä vielä juhlan jälkeenkin? Listasimme parhaat keinot.

Joulusiivous tehdään monissa kodeissa tunnollisesti, mutta jo aattoiltana kuusesta on varissut neulasia ja leluja löytyy sieltä täältä. Miten kummassa kodin saisi pysymään siistinä?

1. Lahjapaperit suoraan roskikseen

Onko sinunkin kotisi täynnä paperisilppua aattoiltana? Ole etukäteen viisas ja aseta paperikoreja lahjapakettien viereen, ja muistuta aina välillä muita niiden olemassaolosta.

Tämä on hyvä sääntö etenkin lapsiperheissä, jossa paperit jäävät helposti pitkin lattioita. Muista, että lahjapaperit eivät kuulu keräyspaperilaatikkoon, vaan ne on laitettava sekajätteeseen.

2. Kerätkää yhdessä lahjat pois

Lahjojen avaamisen jälkeen tavarapaljous on melkoinen. Kun olette ihmetelleet Pukin yllätyksiä tarpeeksi, viekää yhdessä lahjat lasten omiin huoneisiin.

Lasten leikeille on toki jätettävä tilaa, mutta samana iltana käyttämättä jäävät lahjat, kuten sukat ja vaatteet voi huoletta viedä muualle kuin keskelle olohuoneen lattiaa.

Kannustimeksi voit vaikka tarjoilla jälkiruoan lahjojen avaamisen jälkeen, jota jokainen saa vasta siivousoperaation jälkeen.

3. Käytä lahjapusseja

Lahjapussien kerääminen on helpompaa kuin lahjapaperin, ja ne menevät myös kauniisti sisäkkäin. Lisäksi voit käyttää niitä myös seuraavana vuonna, joten säästät omien hermojesi lisäksi myös luontoa.

4. Jouluaterian jäljet siivotaan yhdessä

Jouluun kuuluu myös hyvä ruoka, mutta aterian jälkeen keittiö on usein kuin hävityksen kauhistus. Jotta et joudu hoitamaan kaikkea yksin, pidä huoli, että kaikki tekevät oman osansa.

Sopikaa jokaiselle perheenjäsenelle oma tehtävä, joka on suoritettava ennen kuin Joulupukki voi tulla.Yksi voi esimerkiksi pyyhkiä pöydät, toinen kerätä likaiset aterimet ja kolmas huolehtia lautasten esipesusta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja