Näin käsittelet lastasi vahingoittamatta selkääsi

Britannian kiropraktikkoyhdistys neuvoo, kuinka lasta voi käsitellä selkäystävällisesti.

Selkäkivut koettelevat etenkin tuoreita vanhempia, jotka joutuvat kantamaan pienokaisiaan, Female First uutisoi. Uuden tutkimuksen mukaan selkäkivut ovat jopa puolet yleisempiä uusilla vanhemmilla. Oikeaoppisiin asentoihin kannattaa siis panostaa.

Pinnasänky

Mitä harvemmin sinun täytyy nostaa ja nojata eteenpäin asetellessasi lastasi pinnasänkyyn, sitä parempi. Säästät selkääsi pitämällä lasta mahdollisimman lähellä vartaloasi. Asettele vauva patjalle suorassa, vältä kiertoasentoja. Hanki pinnasänky, jonka reunat voi laskea alas, niin vältät turhaa nostelua.

Ruokkiminen

Ruokit lastasi sitten pullosta tai rintaruokkimalla, yritä löytää miellyttävä asento. Älä kannattele lastasi vain käsiesi varassa. Käytä vaikkapa tyynyä tukena.

Kantaminen

Jos kannat lastasi ilman rintareppua, pidä lastasi mahdollisimman lähellä vartaloasi ja lonkkiasi. Pidä selkä suorassa ja muista vaihdella lapsesi päätä olkapäältä toiselle, niin et rasitu liikaa.

Nostaminen autoon

Pidä selkä suorassa ja koukista polviasi. Kurottaudu mahdollisimman lähelle auton penkkiä ja pidä lapsi mahdollisimman lähellä itseäsi. Nosta lapsi autoon vasta tässä vaiheessa, kun asentosi on oikea.

Rattaat

Säädä rattaat sopivalle korkeudelle oman pituutesi mukaan niin, että lasta on helppoa työntää. Kävele selkä suorana ja anna kättesi levätä sopivalla korkeudelle. Tämä auttaa sinua säilyttämään hyvän asennon.

Lisää hyvinvoinnista Namaste jooga -ohjelmassa

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Female First

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja