Vanhempi, vältä näitä lauseita lapsettomien ystäviesi kanssa

Vanhemmuus on niin kokonaisvaltainen asia, että moni sortuu vähättelemään lapsettomien elämää kuin vahingossa. Järkevä aikuinen muistaa, että elämää on myös perheen ulkopuolella.

Äiti tai isä, älä loukkaa lapsetonta ystävääsi näillä lausahduksilla.

"Luuletko että tuo on jotakin? Kokeilepa elämää lasten kanssa"

Vaikka olisit työskennellyt viime viikolla 50 tuntia, mikään ei tunnu olevan mitään rankkaan vanhemmuuteen verrattuna. Monet vanhemmat sortuvat valitukseen, joka viestittää, että heidän kärsimyksensä on suurempaa kuin sinun. Lopeta valittaminen ja muista, että kaikilla meillä on taakkamme kannettavana.

"Koirat eivät ole lapsia"

Rako lapsettomien ja lapsellisten ystävien välillä voi kasvaa, kun yhtäkkiä tuntuu, että yhteiset puheenaiheet alkavat olla vähissä. Monet vertailevat koiriaan lapsiisi, koska haluavat löytää jotakin yhteistä puhuttavaa kanssasi. Älä siis loukkaannu, vaikka vertaus tuntuisi oudolta. Lapsettomat ystävät yrittävät vain olla ystävällisiä.

"Kun sinä saat lapsia niin..."

Moni olettaa automaattisesti, että kaikki meistä haluavat lapsia. Osa ei edes haaveile jälkikasvusta ja jotkut yrittävät vuosikausia tulla raskaaksi onnistumatta. Heittosi saattaa olla siis paitsi harkitsematon, myös epäkohtelias. Sitä paitsi, tämä lausahdus kuulostaa joka tapauksessa siltä kuin yrittäisit olla jonkun äiti.

"Ovatko juhlat lapsiystävälliset?"

Älä koskaan oleta, että juhlat ovat automaattisesti tarkoitettu myös lapsillesi. Jos kutsussa ei erikseen lue, että myös lapsesi ovat tervetulleita, älä saavu koko pesueinesi paikalle.

"Elämälläni ei ollut merkitystä ennen lapsia"

Jos sanot, että oma elämäsi oli merkityksetöntä ennen kun sait lapsia, tulet samalla väittäneeksi, että muiden elämä ilman lapsia on merkityksetöntä. Toisinaan todellakin tuntuu, että kaikki murheet, joita ennen lapsia oli, olivat turhia. Älä kuitenkaan sorru tähän kliseeseen. Elämälläsi saattaa olla nyt eri merkitys kuin ennen, mutta myös aiempi elämäsi on ollut tärkeä osa matkaasi. Lapsettomat ystäväsi ovat tärkeä osa tätä osaa elämästäsi.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat