Näin juhlit itsenäisyyspäivää arvokkaasti kotona

Tähdet ja suomalaiset vaikuttajat juhlivat itsenäisyyspäivää glamour-tunnelmassa Linnan juhlissa. Aivan tavalliset ihmisetkin voivat juhlistaa tärkeää päivää sen arvon mukaisesti eri tavoin kotioloissa.

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Suomessa näyttävimmin Linnan juhlissa. Vaikka televisiokamerat eivät ulotu omaan olohuoneeseen asti, on itsenäisyyspäivää syytä juhlia myös kotioloissa.

Riehakkaasti ystävien seurassa

Linnan juhlien televisiolähetyksen äärelle voidaan kotioloissa perustaa ystävien kesken kriittinen tuomaristo, joka listaa illan kauneimmat – ja kauheimmat – puvut. Tutussa seurassa ei ole syytä arkailla esittää omaa mielipidettään, eivätkä puvun valinneet loukkaannu olohuoneeseen jäävistä tiukoistakaan kommenteista.

Linnan juhlissa arvokasta iltaa vietetään kuohuvan juoman voimin – miksei näin voisi tehdä myös kotona omien ystävien seurassa? Kuplajuoman nauttiminen ystävien kesken kruunaa pirskuvan illan tunnelman.

Juhlallisesti porukalla

Linnan juhliin pukeudutaan pitkiin iltapukuihin ja etikettisääntöjen kanssa on syytä olla tarkkana. Yhtä hienot juhlat on mahdollista järjestää myös jokaisen olohuoneessa. Juhli läheistesi kanssa yhtä arvokkaassa tunnelmassa kuin Linnan juhlissa pukeutumalla iltapukuun ja laittautumalla juhlien arvokkuutta kunnioittaen.

Näyttävien pukujen lisäksi ruoka on tunnetusti suuri puheenaihe itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa. MTV3:n Makuja-sivusto kokosi yhteen käytännölliset vinkit, joiden avulla kokkaat kotona Linnan juhlien ruokalistan innoittamia herkkuja.

Rauhallisesti perheen parissa

Itsenäisyyspäivän sopii hyvin myös rauhallinen tunnelma. Vaikka itsenäisyyspäivä ei tänä vuonna monellakaan paikkakunnalla näy luonnossa taivaan sinenä ja valkoisena lumena, voi rauhallisen itsenäisyyspäivätunnelman luoda pimeään iltaan kynttilöillä. Erilaiset siniset ja valkoiset kynttilät luovat pimeään iltaan raukean tunnelman.

Kodin voi koristella sinivalkoiseen tunnelmaan erilaisin pöytäliinoin ja muinkin yksityiskohdin. Etenkin synkkää säätä vasten Suomen lipun värit tuovat kaivattua tunnelmaa kotiin.

Linnassa nautitaan ykkösluokan herkkuja, jotka sopivat mainiosti myös rauhalliseen illanviettoon kotioloissa. Illan ruokalistaan voi napata omat suosikit Linnan ruokalistasta, joka löytyy MTV3:n Makuja-sivustolta.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja