Näin joulukuusi ulos asunnosta hermoja menettämättä

On tullut taas aika luopua joulukuusesta. Suomalaiset kantavat kuusen yleensä ulos loppiaiseen mennessä. Eniten harmia uloskantamisessa aiheuttaa putoavat neulaset, joita tuntuu löytyvän mitä kummallisimmista paikoista vielä pitkälle kesään.

Moni menettää hermonsa, kun joulukuusen neulaset varisevat pitkin asuntoa. Tässä muutama niksi kuinka saatat päästä hieman helpommalla.

Asettele kuusen alle suuri lakana tai pressu, jonka voit myöhemmin kerätä kokoon ja pudistella ulkona. Korjaa ensin koristeet pois. Ravistele sitten kuusta niin, että helposti irtoavat neulaset tippuvat. Leikkaa kuusen oksat joko kokonaan tai osittain pois esimerkiksi oksasaksilla. Näin kuusi mahtuu paremmin ovenpielistä ulos. Laita oksat ja runko paperipussiin tai jätesäkkiin, tai kääri lakanaan tai pressuun. Jos et jaksa pätkiä kuusta, yritä kääriä koko kuusi oksineen pressuun tai suureen kankaaseen, jotta neulaset eivät varise pitkin asuntoa ja käytäviä.

On myös olemassa erityisiä joulukuusen kantopusseja. Joulukuusen kanto- tai pukupussissa voit tuoda kuusen sisälle vahingoittamatta oksia ennen joulua, ja kätevästi kuljettaa ulos joulun jälkeen.

Mikäli asunnossasi on parveke, eikä se ole kovin korkealla, voit myös heittää kuusen parvekkeelta alas, ja välttyä porraskäytävään tippuvilta neulasilta. Muista kuitenkin, että tarvitset tähän apumiehen. Apumiehen on seisottava pihalla, ja vartioitava, ettei ketään jää kuusen alle. Voit myös sitoa kuusen naruun, ja laskea sen rauhallisesti parvekkeelta alas.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat