Näin hyödyt 3D Touchista uudella iPhonella: Ennätysnopea selfie! (video)

IPhone 6s:n yksi kiinnostavimmista uudistuksista on 3D Touch. Myös force touchiksi nimitetty tekniikka tunnistaa voimakkaamman painalluksen kosketusnäyttöön. Sen puolestaan pitäisi nopeuttaa puhelimen käyttöä.

Mutta onko näin? Kyllä ja ei. 3D Touch on joissakin tapauksissa erittäin hyvä uudistus, mutta vanhassakin on vara parempi.

Osa 3D Touch -toiminnallisuuksista nopeuttaa puhelimen käyttöä verrattuna vanhaan tapaan, jossa edettiin ikonin painelusta toiseen.

Yksi hyödyllisimmistä ominaisuuksista on nopea selfie, jonka voi ottaa painamalla voimakkaasti kamerakuvaketta ja valitsemalla Ota selfie. Tämän jälkeen puhelimen kamera siirtyy suoraan selfie-tilaan.

Näin käytät kotinäkymässä

Uutta painallustekniikkaa voi käyttää monella tavalla. Toimintoa tukevat sovellukset tarjoavat uusia toiminnallisuuksia, kun sovelluskuvaketta painaa iPhonen kotinäkymässä. Esimerkiksi näin:

Instagram-kuvakkeen voimakas painallus tarjoaa mahdollisuuden julkaista uusi postaus tai käyttää Instagram Directiä.

Puhelinsovelluksen kuvakkeen voimakas painallus tarjoaa mahdollisuuden luoda uusi yhteystieto.

App Store-kuvakkeen painallus tarjoaa esimerkiksi hakutoimintoa.

Kuvagallerian painalluksella pääsee nopeasti viimeisimpään kuvaan.

Sähköpostikuvakkeen voimakas painallus avaa mahdollisuuden kirjoittaa uusi viesti.

Karttasovelluksen kuvakkeen voimakkaalla painalluksella voi valita nopeasti navigoinnin kotiin tai etsi-toiminnon lähialueelta.

Näin käytät sovellusten sisällä

Sovellusten sisälläkin 3D Touchista on hyötyä. Sillä voi ”kurkistaa” viesteihin painamalla viestinäkymää voimakkaasti. Tällöin lähettäjä ei saa kuittausta viestin lukemisesta.

Applen omaa virtuaalinäppäimistöä käytettäessä kirjaimen voimakas painallus käynnistää tilan, jossa käyttäjä voi aikaisempaa helpommin siirtyä haluttuun kohtaan tekstissä. Toisella sormella voi maalata tekstiä.

Kuvagalleriassa yksittäisaen kuvan voimakas painallus mahdollistaa kuvan nopean jakamisen.

Sähköpostiviestissä olevaa linkkiä painamalla voit kurkistaa siihen.

Näin vaihdat sovellusta

Voimakas painallus iPhone 6s:n vasemmasta alakulmasta avaa sovelluskarusellin, josta voi valita jonkin taustalla avoinna olevista sovelluksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja