Näin hurjasti pimeys meihin vaikuttaa: Paino nousee ja mieli on maassa

Kysyimme lukijoiltamme, vaikuttaako pimeä vuodenaika heidän mielialaansa. Yli 80 prosenttia kyselyyn vastanneista kokee, että talveen siirtyminen ahdistaa: unentarve on suurempi, mieli on maassa ja vyötärö levenee.

Lukijoista uskomattomat 82 prosenttia kokee, että pimeällä vuodenajalla on heihin vaikutusta.

– Olen muutenkin herkkä luonnonilmiöille kuten täysikuulle ja ukkoselle. Pimeä saa mielen madaltumaan todella helposti ja aurinkoisen päivän tullen muutun möröstä ilopilleriksi silminnähden. Aivoni ovat pimeällä kokoajan untenmailla ja on vaikeaa herätä "robotti-moodista" töissäkin kun ulkona on lähes yötä vastaava pimeys, kommentoi nimimerkki Valoa kukkasille.

– Pimeänä vuodenaaikana kaipaan unta enemmän kuin kesällä. Kesällä riittää 2-3 tuntia kun pimeällä tarvitsen kahdeksan tuntia, toteaa nimimerkki Humaniitta.

– Lokakuun puolenvälin jälkeen käperryn itseeni ja kotiin. Iltaisin en pysty menenmään ulos, lihon vuoden loppuun mennessä 5 kg, keväällä sitten taas helpottaa ja auringon myötä paino laskee, kertoo nimimerkki Sara.

Vain 18 prosenttia on sitä mieltä, että pimeys ei vaikuta – tai jos vaikuttaa, niin se on hyvä asia.

– Ei pimeys ahdista. Nautin siitä, että saan sytytellä kynttilöitä ja takkatulen loimussa on hyvä olla. Ulkona meillä on valoja terassilla ja puissa, tunnelmoi nimimerkki Eveliina.

– Pimeä hiljentää, rauhoittaa, pysäyttää. Sillä on tarkoitus, luonto lepää ja siksi minäkin, kirjoittaa Sssshhh.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja