Näin helposti päivität kotisi sisustuksen

Pienillä muutoksilla kodin tunnelmaa voi helposti vaihtaa kesäisestä syksyiseen. Sisustustoimittaja Hanna Sumarin vinkeillä voit ottaa tulevan vuodenajan tunnelmallisesti vastaan.

Sisustustoimittaja Hanna Sumari kertoo, että kodin päivittäminen seuraavaan vuodenaikaan onnistuu vaihtamalla pienten sisustuselementtien värejä.

– Vähän toisen väriset sohvatyynyt eli tummempia sävyjä, mitkä sopivat omaan sisustustyyliin. Se kuulostaa kauhean vähältä, mutta oikeasti se muuttaa huoneen ilmettä tosi paljon, lokakuussa alkavassa Suomen kaunein koti -ohjelmassa tuomaroiva Sumari vinkkaa.

Syksyllä värien muuttumisen astetta tummemmaksi voi huomioida huonekasveja myöten.

– Jos tykkää ostaa kukkakimppuja tai kukkivia ruukkukasveja tai viherkasveja, niin valitsee niiden lehtien värin vähän tummemmista sävyistä, niin se on yksi keino.

Pimeän vuodenajan lähestyminen näkyy tietysti myös kynttilöiden tullessa koteihin.

Kuori kesä pois kodista

Ennen syksyisten sohvatyynyjen, torkkupeittojen ja taljojen tuomista kotiin, kannattaa kuoria sisustuksesta kaikki kesäiset elementit pois. Niitä ovat esimerkiksi kepeät tekstiilit.

– Itse teen niin, että otan kesäksi pois hirveän määrän sohvatyynyjä. Torkkupeitot sekä taljat lähtevät myös pois. Sitten yhtäkkiä tulee sellainen olo, että haluaa lämpöä sisään ja tuon ne takaisin.

Sumari kertoo, että hänen kodissaan syksyn lähestyminen näkyy myös lehtipinojen ja kirjojen kasaantumisena pöydille.

– Ne ovat kaikki niitä sisustuksen elementtejä, koska ovat esillä. Kirjat ja lehtipinotkin tuovat kotoisuutta sekä lämpöä.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuvat: Shutterstock, Martinex

Mari Mäkinen / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja