Näin hankit viisumin Venäjälle

Venäjälle voi hakea viisumia suoraan maan konsulaatista Helsingistä. Yksityishenkilölle on kuitenkin helpompaa - joskin kalliimpaa - hankkia viisumi matkatoimiston tai esimerkiksi Suomi-Venäjä-Seuran kautta.

Jos viisumia menee anomaan itse, pitää mukana olla kutsu ja varsinkin pitkä pinna jonottamisen ja byrokratian varalle. Itse anottu viisumi maksaa 35 euroa. Matkatoimistot ja Suomi-Venäjä-Seura ottavat omansa käsittely- ja puoltokuluina.

Suomi-Venäjä-Seuran kautta Venäjälle aikovalla on valittavanaan neljä viisumivaihtoehtoa: joko 30 päivää voimassaoleva kertaviisumi, kolme kuukautta voimassaoleva (kahteen vierailuun oikeuttava viisumi), puolivuotisviisumi (matkapäiviä saa olla maksimissaan 90) tai monikertaviisumi, joka on voimassa vuoden (matkapäiviä 2 x 90 = 180 päivää/vuodessa).

Kertaviisumi maksaa Suomi-Venäjä-Seuran kautta 71 euroa. Kahteen vierailuun oikeuttavan kolmen kuukauden viisumin saa 93 eurolla, puolen vuoden viisumi on hinnaltaan 135 euroa ja vuoden viisumista saa pulittaa 180 euroa.

Suomi-Venäjä-Seuran jäsenet saavat alennusta viisumeista. Toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

Seuran ja useiden matkatoimistojen nettisivuilta löytyy myös viisumihakemuslomake, joka pitää täyttää ja lähettää sille taholle, jonka kautta viisumi hankitaan. Hakemukseen pitää liittää passikuva, passi ja vakuutusyhtiöstä saatava vakuutustodistus.

Muista, että viisumia ei myönnetä, jos matkustajalla ei ole matkavakuutusta. Sen pitää olla voimassa yhtä kauan kuin viisumikin on.

Lue myös:

    Uusimmat