Mainos

Näin hallituksen leikkaukset näkyvät kehitysyhteistyössä – yli 200 ihmistä saa lähteä

Useissa kehitysyhteistyöjärjestöissä on käyty syksyn aikana yt-neuvotteluja sen jälkeen, kun hallitus kertoi aikovansa leikata kehitysyhteistyön määrärahoja.  

– Isommissa järjestöissä olemme laskeneet, että leikkausten seurauksena sanotaan irti reilut 200 ihmistä, sanoo kehitysyhteistyöjärjestö Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen.

Esimerkiksi Kepasta sanottiin irti syyskuussa 33 ihmistä. Lisäksi muun muassa Kirkon ulkomaanapu sekä kehitysyhteistyöjärjestöt World Vision ja Plan ovat irtisanoneet työntekijöitä yt-neuvottelujen myötä syksyn aikana.   

Irtisanomisten lisäksi järjestöt ovat myös kertoneen lakkauttavansa useita hankkeita eri puolella maailmaa. Esimerkiksi lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida lopettaa yhteensä 18 hanketta ja työ lopetetaan kokonaan viidessä maassa.

Kirkon ulkomaanapu lopettaa hankkeita viidessä eri maassa.  

– Näistä yksi on Kongossa ja toinen Libyassa, joissa avuntarve on mielettömän suuri, kertoo toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Hallituksen talousarviossa esitettiin, että kehitysyhteistyön määrärahoja aiotaan leikata vuosittain arviolta 200 miljoonalla eurolla.

isäksi arviolta 130 miljoonaa euroa muutetaan lainamuotoiseksi tai pääomitukseksi, josta iso osa on menossa kehitysrahoitusyhtiö Finnfundille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.