Mainos

Näin Gigantti vastaa tietoturvakohuun: "Suhtaudumme erittäin vakavasti" – yhteistyö kumppanin kanssa päättyi ongelman havaitsemisen jälkeen

4:10
MTV Uutiset Live: Gigantti tietoturvakohun keskellä – sulki julkisia yhteystietoja jakavan järjestelmänsä: Näin myymäläketju vastaa ongelmaan

Gigantti on joutunut tietoturvakohun keskelle, kun myymäläketjun sähköisessä lomakkeessa havaittiin ongelmia.

Gigantin nettisivujen rekisteröintilomakkeen kautta pystyi hakemaan kenen tahansa henkilötietoja puhelinnumeron perusteella.

Esimerkiksi ihmisten syntymäajat olivat näkyvillä.

Ongelma kohdistui Bisnoden tietoihin

Gigantin markkinointijohtajan Sami Särkelän mukaan tapaus tuli ilmi asiakkaalta saadusta yhteydenotosta. Järjestelmä suljettiin välittömästi ongelman havaitsemisen jälkeen.

Ongelma kohdistui vain yhteistyökumppani Bisnoden tietoihin.

– Ongelma liittyy siihen, että lomake haki käyttäjänsä puhelinnumeron perusteella yhteistyökumppani Bisnoden yhteystietoja henkilömarkkinointirekisteristä.

– Gigantin oma tietokanta on pysynyt tämän koko ajan salattuna, eikä niihin liity tietoturvariskiä, Särkelä selventää.

Särkelän mukaan ongelman syytä selvitetään vielä.

Yhteistyö päättyi lähes kokonaan

Rekisteröintilomakesivu ehti olla käytössä noin kuukauden. Vielä ei ole tiedossa, oliko kyseinen ongelma sivustolla koko sen ajan.

– Suhtaudumme erittäin vakavasti tähän, koska haluamme taata asiakkaalle mahdollisimman turvallisen ja toimivan käyttöympäristön.

Järjestelmää ei tulla käyttämään tulevaisuudessa enää ollenkaan. Yhteistyö Bisnode-yrityksen kanssa on päättynyt lähes kokonaan ongelman myötä.

– Yhteistyö nimenomaan näiden tietokantojen ja meidän sivustomme välillä on päätetty. Meillä on ainoastaan yksi osa-alue, jossa teemme yhteistyötä. Meidän yritysmyyntimme käyttää Bisnodea, ainoastaan yritysten luokitusten tarkistamiseen. Niissä toiminnoissa ei ole tietoturvan tai yksityisyyden suojan kanssa mitään ongelmaa, Särkelä kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja