Saatko ei-toivottuja puheluita? Näin estät ne Androidilla ja iPhonella

Joskus voi elämässä tulla eteen tilanne, jolloin haluaa olla tiettyjen soittajien tavoittamattomissa. Olkoon kyse vaikkapa kiukuttelevasta entisestä poika- tai tyttöystävästä tai mistä tahansa, joskus on hyödyllistä ja mielenrauhalle hyväksi estää jonkun ihmisen tai tahon soittoyritykset. Nykyaikaisilla älypuhelimilla tämä onneksi käy helposti.

iPhonen kohdalla tiettyjen tavoittelijoiden estäminen käy hyvinkin helposti. Homma tapahtuu puhelulokissa (eli Puhelin-sovelluksen kohdassa ”Äskeiset”) painamalla ympyröityä i-kirjainta, jolloin pääsee soittajan tietoihin, ja valitsemalla alhaalta ”Estä tämä soittaja”. Vaihtoehtoisesti homma onnistuu Yhteystiedot-kohdassa valitsemalla ei-toivottu soittaja ja valitsemalla jälleen ”Estä tämä soittaja”. Tällöin estyvät niin saapuvat puhelut, tekstiviestit kuin mahdolliset iMessage-viestit ja FaceTime-puhelutkin.

Android-puhelimissa estomahdollisuudet riippuvat laitevalmistajasta. Sopivaa mahdollisuutta kannattaa etsiä joko laitteen puhelinvalikosta tai yhteystiedoista. Esimerkiksi Samsungin uusimmissa puhelimissa estoja voi ottaa käyttöön laitteen puhelinvalikosta. Lokissa tai yhteystiedoissa valitaan ei-toivottu soittaja ja oikeasta yläkulmasta painetaan ”Muut”, jolloin esille aukeaa valikko. Valikosta valitaan ”Lisää automaattisen hylkäyksen luetteloon” ja näin numero on estetty.

Kaikissa Android-puhelimissa ei valmistajan jäljiltä ole mahdollisuutta estää tiettyjä numeroita. Tällöinvoi käyttää tarkoitukseen tehtyjä kolmannen osapuolen sovelluksia, joita Googlen Play Kaupasta löytyy useita. Yksi paljon latauksia ja hyvä arvosteluja kerännyt sovellus on Truecaller. Se auttaa tunnistamaan saapuvien puheluiden numerot ja sen avulla voi myös estää tiettyjä numeroita soittamasta.

Lue myös:

    Uusimmat