Mainos

Näin estät auton ikkunoita huurtumasta

Tuttu näky töihin lähdettäessä? Kadun varsille parkkeerattujen autojen ikkunat kimmeltävät kevätauringossa. Niihin on muodostunut kauniita jääkuvioita, tosin lasin sisäpuolelle. Näillä nikseillä voit estää ikkunoiden huurtumisen.

Kun lämpötila ulkona putoaa alle viiteen asteeseen, on suositeltavaa lämmittää sekä moottori että auton sisätila ennen liikkeellelähtöä.

Pakkaskeleillä sisätilojen esilämmitys nopeuttaa jään sulamista lasin ulkopuolella, sekä ehkäisee lasien huurtumista sisäpuolelta.

Miksi ikkunat huurtuvat?

Lämpimässä autossa auton sisälle päässyt lumi sulaa ja ilmaan syntyy vesihöyryä, joka tiivistyy ikkunoihin. Tästä syystä ikkunat huurtuvat. Huurtumista voi siis ehkäistä siten, että varoo tuomasta lunta kengissä tai vaatteissa autoon.

Lika sitoo kosteutta, eli likainen ikkuna huurtuu helpommin kuin puhdas. Auton ikkunat kannattaa pitää talvella mahdollisimman puhtaina, sillä mitä puhtaampi ikkuna on, sitä vähemmän se huurtuu ja paremmin autoilija näkee.

Nosta puhaltimen tehoa

Jos ikkunat kuitenkin alkavat ajomatkan aikana huurtumaan, pitäisi autoilijan nostaa puhallintehoa. Ilman sisäkierto kierrättää vain auton sisällä olevaa ilmaa, jolloin kosteus ei poistu ikkunoista minnekään. Ilman täytyy siis kiertää ulkoa sisälle.

Auton ohjekirjassa neuvotaan, mikä on oikea ja huurretta parhaiten poistava puhallinsäätö.

Estä ikkunoiden huurtuminen suolalla!

Sekoita 1,5 dl vettä ruokalusikallinen suolaa. Pyyhi autosi ikkunat sitten sisäpuolelta suolavedellä.

Suola estää kosteuden tarttumista lasiin, jolloin lasit eivät pääse huurtumaan.

(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.