Näin erikoisesti Espanjassa juhlitaan lähellä kuolemaa käyneitä

Erikoinen Espanjan Galiciassa järjestettävä festivaali juhlistaa heitä, jotka ovat viimeisen vuoden sisään käyneet lähellä kuolemaa ja jääneet henkiin.

Oletko käynyt kuluneena vuonna lähellä kuolemaa, mutta selvisit hengissä? Onneksi olkoon, olet ansainnut etuoikeuden päästä arkkuun ja matkata siinä paraatin keskellä Las Nievesin kaduilla Espanjassa festivaaleilla nimeltään La Fiesta de Santa Marta de Ribarteme.

Pieni Las Nievesin kylä sijaitsee syrjäisellä luoteis-Espanjan alueella nimeltä Galicia, missä pakanalliset riitit ovat osa paikallista kulttuuria. Katolinen kirkko ei ole yrityksistään huolimatta vuosisatojen saatossa päässyt täysin rantautumaan alueelle – noidat ja pahat henget elävät yhä ihmisten hengellisissä uskomuksissa.

La Fiesta de Santa Marta de Ribarteme on yksi kirkon yritys mukauttaa oppiansa alueen alkukantaisiin uskomuksiin: tapahtumassa katolilaisuus kohtaa pakanallisuuden. Ainutlaatuista juhlaa vietetään vuosittain 29. heinäkuuta ja sen tarkoituksena on juhlistaa heitä, jotka ovat onnistuneet välttämään kuoleman viimeisen 12 kuukauden aikana. Henkilöt asetetaan arkkuun ja paraati kantaa heitä kaupungin läpi. Juhlijat kunnioittavat samalla henkiin herättämisen pyhimystä, Saint Marta de Ribartemea.

Kuten kuvitella saattaa, tapahtuma vetää paikalle melkoisen väkijoukon. Aamukymmeneltä onnekkaat kuoleman välttäneet henkilöt alkavat saapua paikalliseen kirkkoon – sukulaisten kantaessa heitä arkussa paikalle. Myös perheettömät voivat osallistua tapahtumaan, mutta heidän on kannettava arkkunsa paikalle itse. Erityismessu alkaa puolen päivän aikaan ja kirkon ulkopuolella olevatkin voivat kuunnella tilaisuutta kovaäänisistä. Kun messu on ohi, kirkonkello alkaa soida ja kuolleilta näyttävät selviytyjät kannetaan arkuissa mäen päälle kylän hautausmaalle ja takaisin, sekä pari kierrosta kirkon ympäri. Samalla henkiin herättämisen pyhimykselle lauletaan ylistyslaulua.

Kun arkkujen kantamisen osuus on ohi ja kulkue on päättymässä, melkein kuolleet nousevat ylös ja alkavat kertoa ihmeellistä kohtaamisestaan kuoleman kanssa ja siitä selviytymisestä. Juhlien lopuksi kaikki tanssivat ja juhlistavat elämää.

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja