Näillä vinkeillä huijaat huonekorkeuteen lisäsenttejä!

Matalat huoneet ovat monen sisustajan kompastuskivi, sillä huoneen korkeus vaikuttaa myös siihen, miten suurelta huone näyttää. Oikeilla huonekalu-, maali-, ja valaistusvalinnoilla voi tehdä ihmeitä.

Korkeat huoneet ovat monen toivelistan kärkipäässä asuntokaupoilla. Valitettavasti huonekorkeus ei usein ole uusissa taloissa samaa luokkaa kuin vanhoissa jugend-taloissa. Matalaankin huoneeseen voi kuitenkin huijata lisäkorkeutta.

Suosi matalia huonekaluja

Matalat huonekalut antavat seinille tilaa hengittää. Ne myös päästävät isot ikkunat oikeuksiinsa, mutta vaikka ikkunasi olisivat pienet, matalat huonekalut päästävät silti kaiken mahdollisen valon sisään.

Hyödynnä suuret ikkunat

Suuret ikkunat lisäävät tilantuntua ja päästävät maiseman osaksi sisustusta. Tämä ohjaa silmän pitkittäissuuntaan ja jättää matalat huoneet omaan arvoonsa. Ikkunan pokat saisivat olla hyvin yksinkertaiset, jotta ne eivät katkaise pitkittäislinjaa.

Valitse oikeanlainen valaistus

Matalassa huoneessa parhaalta näyttää kattoon upotettu valaistus. Käytä esimerkiksi useita pieniä ledejä ja luot vaikutelman loppumattomasta tähtitaivaasta. Uppoasennetut valot eivät myöskään vie lainkaan huonekorkeutta.

Korota vertikaaliraidoin

Huoneeseen saa enemmän korkeudentuntua, kun seinät tuntuvat jatkuvan ikuisesti ylöspäin. Vaikutelman saa helposti luotua ylöspäin suuntautuvilla maaliraidoilla. Koko seinän ei tarvitse olla raidoitettu, vaan jo muutamalla raidalla saa aikaan oikein vaikutelman.

Suosi kuviollisia verhoja

Hyvä kuvio on sellainen, joka johtaa katseen ylös ja luo näin illuusion todellista korkeammasta tilasta. Huijaus toimii parhaiten, jos verhokuvioinnin ei tarvitse taistella muiden kuvioiden kanssa. Toisin sanoen verhojen kuvion tulisi olla ylöspäin suuntautuva ja suhteellisen yksinkertainen. Myös verhojen yläosassa oleva kuvio toimii. Muussa sisustuksessa ei saisi olla kilpailevia kuvioita.

Aseta tavarat koko seinän korkeudelle

Kokeile tätä edes seinän yhdessä kohdassa: laita hyllyjä kattoon asti. Näin koko huonekorkeus tulee hyödynnettyä, eikä katonrajassa oleva hukkatila madalla huonetta entisestään. Sama vaikutelma syntyy ryhmittelemällä sisustustauluja, peilejä tai valokuvia toistensa päälle.

Heijasta kattoon valoa

Katto tuntuu suorastaan kelluvan, kun siihen heijastaa valoa. Sijoita esimerkiksi huoneen nurkkaan mieleisesi jalkalamppu, jonka valo suuntautuu ylöspäin.

Maalaa katto kiiltäväksi

Kiilto tekee katosta loppumattoman. Jos korkeakiiltoinen maali on makuusi liian pröystäilevä, kokeile keskikiiltävää maalia.

Paljasta rakenteet

Miltä talosi kattorakenteet näyttävät? Paljastamalla ne voit parhaassa tapauksessa saada loftmaista tehdastunnelmaa ja kunnolla lisäkorkeutta huoneeseen. Huonoimmassa tapauksessa lopputulos näyttää epäsiistiltä.

Kokeile viistokuviota

Oletko huomannut, miten porraskaide vetää katseen automaattisesti ylös ja luo vaikutelman korkeudesta? Voit tavoitella samaa efektiä maalaamalla seinään viistomaisen kuvion.

Paneloi korkeussuunnassa

Korkeussuuntaiset paneelit luovat saman vaikutelman kuin maaliradat. Huonekorkeus tuntuu kasvavan.

Lähde: Houzz

Lue myös:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat