Mainos

"Näillä luvuilla hallituspohja on selvä - perussuomalaiset pakko ottaa mukaan"

MTV3:n puoluegallupin mukaan perussuomalaiset ovat jyräämässä tietään hallitukseen.

Ainakaan MTV3:n politiikan toimituksen päällikön Timo Haapalan mukaan tällaisilla kannatusluvuilla hallituspohjasta ei ole mitään epäselvyyttä.

- Vaikka kokoomuksen kannatus onkin tullut huomattavasti alas, johtaa se yhä. Ja kun kepu nousee tuohon kokoomuksen tuntumaan, tarkoittaa se sitä että porvarihallitus jatkaa.

Haapalan mukaan hallituksessa jatkavat siis varmuudella kokoomus ja keskusta, sekä rkp. Mikäli perussuomalaisten kannatus kantaa myös vaalipäivänä tällaisiin lukemiin, rynnii se Haapalan arvion mukaan myös hallitukseen.

- Perussuomalaisten kannatus on niin kovaa, että se on välttämätöntä ottaa hallitukseen.

Tämä tarkoittaisi Haapalan mukaan sitä, että vihreät jäisivät hallituksen ulkopuolelle.

- Ne eivät perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen mahdu, Haapala arvioi vihreiden kohtalosta.

Keskusta välttynyt skandaalijournalismilta

Haapala pitää gallupin tuloksissa kaikista kiinnostavimpana seikkana sitä, että sdp ja perussuomalaiset ovat käytännössä katsoen tasoissa.

- Sdp johtaa perussuomalaisia vain 0,3 prosentilla. Kun virhemarginaali otetaan huomioon, niin perussuomalaiset voivat olla jo sdp:n edellä

Sen sijaan sitä, että vaalirahaskandaalin pyörteissä ollut keskusta on nostanut puoluekannatustaan, Haapala hieman ihmettelee.

Keskustan kannatus nousi marraskuun mittauksesta lähes puolitoista prosenttiyksikköä ja on nyt 19,3 prosenttia. Haapalan mukaan keskustan suosio kulminoituu todennäköisesti puheenjohtaja Mari Kiviniemen persoonaan.

- Hänen sellainen totinen, eteläpohjalainen asiaosaaminen ehkä alkaa lyödä läpi. Lisäksi näissä pahimmissa vaalirahakohuissa on vuodenvaihteen jälkeen ollut esillä kokoomus ja varsinkin Ilkka Kanerva, jolloin keskusta on jäänyt ikään kuin katveeseen skandaalijournalismissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.