Mainos

Näillä kikoilla teet pienestä keittiöstä suuren

Monelle parinkymmenen neliön yksiössä kykkivälle ongelma on jo tuttu: miten ihmeessä pienen keittiön saisi näyttämään kauniilta ja tilavalta?

Pienen keittiön sisustamisessa on monia hankaluuksia. Kaikki keittiötavarat pitäisi säilyttää jossain, mutta samalla tarvitaan tilaa kokkaamiseen. Housebeautiful.com neuvoo, miten sisustat pienen keittiön.

Vaihda hana!

Varsinkin vanhoissa taloissa keittiön katto voi olla hyvin korkealla, vaikka tilaa ei lattianeliöissä olekaan suuresti. Kokeile asentaa seinälle lisää kaapistoja pystysuunnassa. Jätä hieman tilaa kaappien yläpuolelle, jotta ne näyttävät kaapeilta seinän sijaan. Voit myös käyttää tavanomaisten kaappien sijaan avoimia hyllyjä, jotka lisäävät tilan tuntua.

Hanki matala jääkaappi ja pesukone, ja asenna ne keittiön työtason alle, kaappien viereen. Näin kodinkoneet eivät vie tilaa, ja saat keittiöön yhtenäisen ilmeen sulkemalla kaappien ovet.

Usein pienen keittiön minimaalinen pesuallas hankaloittaa veden valuttamista astioihin. Harkitse siis hanan vaihtamista: joutsenen kaulan lailla korkealle taipuvasta hanasta on paljon helpompi täyttää pullot ja astiat vedellä.

Luota vanhanaikaisuuden charmiin. Käytä keittiön seinä- ja lattiamateriaalina vaaleaa puuta luodaksesi käsin rakennetun, pikkuisen maalaiskodin tuntua. Sisusta keittiö vanhanaikaiseen tyyliin. Ennen vanhaan kaikki oli pienempää!

Huijaustilaa ja käsinojattomat tuolit

Huijaa itsellesi tilaa: asenna pesualtaan taakse kaakelien sijaan peili. Peili voi kiertää koko keittiön kaapiston alapuolella kulkien. Investoi keraamiseen lieteen, jonka tasainen pinta voi toimia myös työtason jatkeena.

Viihdytätkö vieraita minikeittiössäsi? Älä rakenna huoneen keskelle keittiösaareketta, vaan luota vanhan pöydän vetovoimaan. Pöytä on kevyempi kuin massiivinen saareke, ja sen voi aina siirtää pois.

Hanki tuoleja, joissa ei ole käsinojia. Ne vievät vähemmän tilaa, ja niistä on helpompi keplotella itsensä ulos tiukassa tilassa. Tuolit voivat myös olla pelkkiä rahimaisia penkkejä, jotka työnnetään keittiönpöydän alle ruokailun jälkeen.

Käytä keittiön pinnoissa ja esineissä vain yhtä väriä. Näin vieraan katse ei hyppele värikkäästä esineestä toiseen, vaan hän voi antaa katseensa liukua rauhallisesti ympäri tilaa.

MTV3/Maria Aarnio

Lähde: Housebeautiful.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.