Näillä herkuilla kaadat naisen kuin naisen

Kaikkihan sen tietävät: tie naisen sydämeen käy suklaisten herkkujen kautta. Hurmaa siis ihastuksen kohteesi ystävänpäivänä vastustamattomilla jälkiruoilla.

Suklaa, suklaa ja suklaa: tämä pyhä kolminaisuus on useimmiten avain naisen sydämeen. Et voi mennä ainakaan kovin pahasti pieleen, jos yllätät ihastuksesi ystävänpäivänä mehevän suklaisten leivosten kera. Kampaa siis tukkasi nätiksi, anna äitisi silittää paitasi ja heittäydy oman elämäsi Don Juaniksi.

Tässä muutama resepti, jolla kaadat naisen kuin naisen:

Tumma ranskalainen suklaamousse

Neljälle:

200 g tummaa suklaata, 70 %
3 dl kuohukermaa

Maunantajaksi:

1 rkl pikakahvijauhetta

Koristeluun:

tummaa suklaata

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta ei niin kovaksi kuin esimerkiksi kakkuun. Sekoita siihen kahvijauhe.

2. Lisää sitten suklaa kermavaahtoon, vähän kerrallaan. Kerma paksunee hieman kun lisäät suklaan.

3. Lusikoi seos kahvikuppeihin tai tarjoilukulhoihin. Laita kulhot kylmään muovikelmun alle tarjoiluun asti. Höylää päälle tummaa suklaata suklaalevyn reunasta juustohöylän avulla ennen tarjoilua.

Gianlucan suklaadrinkki

Gianluca’s cioccolatini vie kielen mennessään.

1 annos:

  • 1 päärynä, puolitettuna
  • todella tummaa suklaata hienoksi pilkottuna
  • jäätä
  • 6 cl vodkaa
  • 4,5 cl suklaalikööriä

Tee näin:

- Kostuta martinilasin reunat päärynän puolikkaalla

- Dippaa päärynämehulla kostutetut reunat suklaassa.

- Laita cocktailravistimeen jäitä, vodkaa ja suklaalikööriä.

- Ravista voimakkaasti.

- Valuta neste lasiin.

- Tarjoile välittömästi.

Suklaa Chantilly

Suklaa Chantilly

Suklaa Chantilly eli marjoja herkullisen suklaan kera.

2 dl vettä
225 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)

Laita ainekset kattilaan.

Sekoittele keskilämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.

Kaada seos kulhoon ja laita kulho toisen kulhon päälle jäähauteeseen.

Vatkaa kunnes rakenne muistuttaa vatkattua kermaa.

Marjat

2 dl pakastemarjoja
½ dl sokeria
1 tl appelsiinin kuorta raastettuna
3 rkl vettä

Keitä vesi ja sokeri ja lisää appelsiinin kuori.

Kaada marjat kattilaan ja anna sulaa ja maustua ainakin viisi minuuttia.

Tarjoa Suklaa Chantillyn kanssa.

Suklaabrownie Single Malt puutarhamarjoilla

Suklaabrownie on herkku, joka maistuu hyvältä kesät talvet. Aikuisten versiota maustetaan savuisella mallasviskillä.

Ohje on noin kuudelle hengelle

100 g voita
125 g tummaa taloussuklaata
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
125 g pecan tai -saksanpähkinöitä
0,4 dl savuista mallasviskiä (Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg)
tuoreita marjoja ja kermavaahtoa

Vuoraa leivinpaperilla pieni uuni- tai kakkuvuoka. Esilämmitä uuni 175-asteeseen. Mittaa kasariin voi ja suklaa, sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota sokeri ja munat.

Sekoita vaahdon sekaan suklaa-voiseos, pähkinät, viski ja vehnäjauhot. Sekoita käännellen tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa brownie annospaloiksi ja lämmitä paloja hieman mikrossa tai uunissa.

Tarjoile tuoreiden marjojen ja kermavaahdon tai jäätelön kera. Brownien tulee olla sisältä pehmeän tahmeaa.

Ranskalainen suklaakakku vadelmakastikkeen kera

Tämä on loistava jälkiruoka suklaata rakastaville. Älä huolestu, vaikka kakku tuntuisi hieman tahmealta uunista otettaessa. Se jähmettyy sopivantuntuiseksi jäähdyttyään.

10 hengelle:

225 g tummaa suklaata
225 g voita
4 kananmunaa
2 dl kidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
voita vuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan leivittämiseen
2 dl kuohukermaa
100 g vadelmia
1 tl kidesokeria
irtopohjavuoka

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, kääntele sitten suklaaseos, munaseos ja jauhoseos taikinaksi. Lisää pähkinät ja sekoita.

2. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 25 minuuttia. Kakun tulee olla keskeltä hieman tahmea, se jähmettyy jäähtyessään.

3. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Vatkaa kerma. Tarjoile kakku vadelmakastikkeen ja kermavaahdon kera.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat