Näihin kohteisiin suomalaiset matkustavat eniten

Mitkä ovat suomalaisten suosikkimatkakohteet juuri nyt? Matkatoimistojen edustajat kertovat matkailijoiden tämän hetken suosikit.  

– Ykkosenä on perinteiset Kanariansaaret. Kakkosena on Thaimaa, kolmantena Egypti, neljäntenä Kap Verde ja viidentenä Meksiko, luettelee Finnmatkojen viestintäpäällikkö Jenita Sillanpää suomalaisten lomailijoiden suosikkikohteiden kärjen.

Kärkiviisikko sisältää Sillanpään mukaan vanhoja suosikkeja, mutta yllättäjäkin joukosta löytyy: uusi kohde Meksiko.

– Se on heti kiilannut kärkiviisikkoon. Kap Verde on ekslusiivinen meillä, muut eivät tee matkoja sinne. Kap Verde on ollut meillä valikoimassa ensimmäisen kerran lokakuussa 2007 ja siitä lähtien joka talvi. Se on alusta asti ollu suosittu kohde.

Myös Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola kertoo suomalaisten lomailijoiden kestosuosikin olevan Kanariansaaret. Hyvänä kakkosena tulee Thaimaa – erityisesti Thaimaan Krabi on lomakohteena lisännyt suosiotaan. Kärjen kolmanneksi Metsola nimeää Marokon.

– Etenkin Marokon kiertomatkat ovat sellaisia, jotka ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Marokko on eksoottinen kohde, ja siellä näkee paljon erilaisia kaupunkeja ja maisemia.

Positiivisena ilmiönä Metsola pitää myös jo edellisvuonna näkynyttä Kanariansaarten Las Palmasin suosion kasvua.

– Palmas on pessyt kasvonsa, se on yksi hienoimmista talvilomakohteista, koska se on kaupunki ja rantaloma samaan aikaan, Metsola kuvaa.

Kaupunkilomat kestosuosikkeja

Matkoja räätälöivän CWT Kaleva Travel -matkatoimiston vapaa-ajan matkojen johtajan Kai Paroman mukaan kaupunkilomat pitävät aina pintansa. 

– Berliini on kuuma tällä hetkellä, sekä Istanbul ja Lissabon. Barcelona, Lontoo ja Pariisi vetävät aina. New York on myös kestosuosikki.

Suomalaisten matkakohteet riippuvat Paroman mukaan myös paljon lentoyhteyksistä – jos lennot ovat hyvät ja edulliset, sinne suuntaavat lomalaisetkin. Myös paratiisisaaret, kuten Malediivit, Mauritius ja Seychellit vetävät suomalaisia puoleensa.

– Myös risteilyt vetävät hyvin, enkä tarkoita Ruotsinlaivoja, vaan Karibian-risteilyitä. Näitä tehdään myöskin Välimerellä kesäisin, ei tarvitse lentää Miamiin asti. Risteilyt ovat tosi kova juttu, niihin satsataan.

Liikuntaa lomallakin

Sillanpään mukaan matkatyypeistä suosituimpia nyt ovat liikunnalliset aktiivilomat. Yhä useampi haluaa lomallakin harrastaa aktiivisesti liikuntaa. 

Yhdeksi halutuimmaksi matkatyypiksi Sillanpää mainitsee myös All Inclusive -lomat, joissa kaikki palvelut, kuten ruoat ja juomat, sisältyvät matkaan. Samaa mieltä on Metsola.

Metsola uskoo taloustilanteen hieman nostavan All Inclusive –lomien kannatusta.

– Jos on valmiiksi maksettu kaikki ruoat, juomat ja välipalat, niin se todella tuntuu matkabudjetissa positiivisesti, Metsola sanoo.

Kiertomatkat suosittuja

Monipuolisia kiertomatkoja, joissa yhdistyvät kaupunki- ja rantaloma, suosivat suomalaiset Metsolan mukaan yhä enemmän. 

– Kiertomatkoilla pääsee näkemään monia kohteita samalla reissulla ja turvallisesti. Kiertomatkat ovat vaikkapa sellaisia, että nähdään viikko kaupunkia ja toinen viikko lomasta ollaan rantalomakohteessa, Metsola selventää.

Myös Paroman mukaan kiertomatkoja kysytään.

– Se voi olla vaikka Etelä-Afrikka, Kapkaupunki ja safari, se voi olla Barcelona, vuoret ja kaupunki, tai Miami ja Florida, listaa Paroma kiertomatkojen yhdistelmiä.

Kuvat: Colourbox.com

Korjaus 28.10.2014 klo 09.56: Artikkelissa luki aiemmin virheellisesti, että Kap Verde on Finnmatkojen uusi kohde. Finnmatkat on tehnyt Kap Verdelle kuitenkin matkoja vuodesta 2007 lähtien. 

Kokeile käänteentekevää matkahakua ja inspiroidu osoitteessa Lomakuumetta.fi!

Lue myös:

    Uusimmat