Naapurissa pistetään iso pyörä pyörimään: Volvo löi tiskiin hämmentävän kovan sähköautotavoitteen

1:26

Volvo on tehnyt erittäin selväksi, että sen tulevaisuus on sähköautoissa. Ensi vuodesta alkaen Volvon jokainen uusi auto on joko hybridi tai sähköauto, mutta ruotsalaiset eivät halua jättää hommaa siihen.

Pääkuvan video

Volvo paljasti uuden V60-farmarin – enemmän tilaa, enemmän tyyliä

Volvo on esitellyt aivan uuden V60-farkkumallin.

Volvo ilmoitti Pekingin autonäyttelyssä, että sen tavoitteena on saada vuoteen 2025 mennessä puolet koko yhtiön myynnistä täysin sähköisistä autoista.

Tavoite kuulostaa jopa hämmentävältä, kun huomioidaan se, ettei ruotsalaisvalmistajalla ole mallistossaan vielä yhtäkään puhdasta sähköautoa. Vuoteen 2025 ei ole enää kuin seitsemän vuotta, joten valmistajan ensimmäistä sähkömallia ei varmaankaan tarvinne enää pitkään odotella.

Volvon tavoite kuvastaa hyvin myös sitä, miten vakavasti se suhtautuu sähköautoihin. Jotkin valmistajat ovat tuoneet tarjolle sähköistettyjä autoja lähinnä olosuhteiden pakosta, mutta Volvo puolestaan on laittamassa kaikki pelimerkkinsä niiden varaan.

Ei ole sattumaa, että Volvo ilmoitti uudesta tavoitteestaan nimenomaan Pekingissä. Kiinassa eletään erittäin vahvaa ekobuumia ja sähköautot myyvät siellä kuin häkä. Pelkästään kiinalaisten ostopotentiaali riittäisi Volvon tavoitteiden täyttymiseen, joten kasvavista panostuksista Kiinan-markkinoille ei kannata kenenkään yllättyä.

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja