Naanleipä
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
- 100 g ruokajogurttia
Sulata voi kattilassa. Yhdistä kulhossa jauhoihin muut kuivat aineet. Lisää jauhoseokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty. Nosta taikinasta pellille taikinakokkareita. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 2 mm ohuiksi pisaran muotoisiksi leiviksi. Paista 275°C:ssa 7-10 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla.
Kalkkuna vindaloo
- 800 g kalkkunan rintafilettä
- 1 dl öljyä
- 2 rkl siideri-viinietikkaa
- 2 rkl tamariini-tahnaa
- suolaa maun mukaan
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 5 valkosipulin kynttä
- 2 cm pala inkivääriä
- ½ dl öljyä
- 1 sipuli
