Naanleipää, kalkkuna vindaloota ja pilau-riisiä

Naanleipä

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 100 g ruokajogurttia

Sulata voi kattilassa. Yhdistä kulhossa jauhoihin muut kuivat aineet. Lisää jauhoseokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty. Nosta taikinasta pellille taikinakokkareita. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 2 mm ohuiksi pisaran muotoisiksi leiviksi. Paista 275°C:ssa 7-10 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla.

Kalkkuna vindaloo

  • 800 g kalkkunan rintafilettä
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl siideri-viinietikkaa
  • 2 rkl tamariini-tahnaa
  • suolaa maun mukaan
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • ½ dl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl jauhettua sinappia
  • 3 tl kurkumaa
  • 1 pss sahramia
  • 1 ½ tl cayennenpippuria
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • vettä

Leikkaa kalkkuna kuutioiksi. Valmista marinadi öljystä, etikasta, tamariini-tahnasta sekä suolasta. Anna kalkkunan marinoitua 1-8 h. Laita 2 rkl öljyä, sipuli, valkosipuli ja inkivääri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Kuumenna kattila kuumaksi ja lisää ½ dl öljyä. Freesaa sipuli. Lisää tahna. Lisää kuivat mausteet ja jatka kypsennystä 1 minuutti. Lisää kalkkunakuutiot ja ota väriä n.10 min. Sekoita hieman vettä marinadiin ja lisää kattilaan. Anna hautua 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä.

Pilau-riisi

  • 450 g basmati-riisiä
  • 1 sipuli
  • 50 g voita
  • 4 kardemumman siementä
  • 8 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 laakerin lehteä
  • 6 dl kanalientä
  • suolaa

Pese riisiä siivilässä n. 1 minuutti. Kuullota pilkottua sipulia n. 5 minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää mausteet ja pyörittele sekaan hyvin. Lisää kanaliemi sekä suola. Anna kiehahtaa. Madalla lämpöa ja laita kansi päälle. Keitä 10 minuuttia ja sen jälkeen sammuta liesi. Anna olla kannen alla vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon voita ja pyörittele haarukalla ilmavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat