Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Naanleipää, kalkkuna vindaloota ja pilau-riisiä

vindaloo
vindalooMTV
Julkaistu 08.09.2005 10:00

Naanleipä

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 100 g ruokajogurttia

Sulata voi kattilassa. Yhdistä kulhossa jauhoihin muut kuivat aineet. Lisää jauhoseokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty. Nosta taikinasta pellille taikinakokkareita. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 2 mm ohuiksi pisaran muotoisiksi leiviksi. Paista 275°C:ssa 7-10 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla.

Kalkkuna vindaloo

  • 800 g kalkkunan rintafilettä
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl siideri-viinietikkaa
  • 2 rkl tamariini-tahnaa
  • suolaa maun mukaan
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • ½ dl öljyä
  • 1 sipuli
1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl jauhettua sinappia
  • 3 tl kurkumaa
  • 1 pss sahramia
  • 1 ½ tl cayennenpippuria
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • vettä
  • Leikkaa kalkkuna kuutioiksi. Valmista marinadi öljystä, etikasta, tamariini-tahnasta sekä suolasta. Anna kalkkunan marinoitua 1-8 h. Laita 2 rkl öljyä, sipuli, valkosipuli ja inkivääri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Kuumenna kattila kuumaksi ja lisää ½ dl öljyä. Freesaa sipuli. Lisää tahna. Lisää kuivat mausteet ja jatka kypsennystä 1 minuutti. Lisää kalkkunakuutiot ja ota väriä n.10 min. Sekoita hieman vettä marinadiin ja lisää kattilaan. Anna hautua 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä.

    Pilau-riisi

    • 450 g basmati-riisiä
    • 1 sipuli
    • 50 g voita
    • 4 kardemumman siementä
    • 8 neilikkaa
    • 1 kanelitanko
    • 2 laakerin lehteä
    • 6 dl kanalientä
    • suolaa

    Pese riisiä siivilässä n. 1 minuutti. Kuullota pilkottua sipulia n. 5 minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää mausteet ja pyörittele sekaan hyvin. Lisää kanaliemi sekä suola. Anna kiehahtaa. Madalla lämpöa ja laita kansi päälle. Keitä 10 minuuttia ja sen jälkeen sammuta liesi. Anna olla kannen alla vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon voita ja pyörittele haarukalla ilmavaksi.

    Lisää aiheesta:

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautuaVuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada BastuPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin AfrikastaYksi päivä herätti renkaanvaihtajat: "Hyvinkin kovaa tahtia on sen jälkeen vaihdettu"Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"Milloin halloweenia kuuluisi oikeasti viettää Suomessa?
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 16:01
      Stressi

      Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

    • 15:56
      Kilpailut

      Vuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada Bastu

    • 15:05
      Huijaukset

      Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

    • 14:15
      Renkaanvaihto

      Yksi päivä herätti renkaanvaihtajat: "Hyvinkin kovaa tahtia on sen jälkeen vaihdettu"

    • 11:55
      Kahvi

      Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"