Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Naanleipää, kalkkuna vindaloota ja pilau-riisiä

vindaloo
vindalooMTV
Julkaistu 08.09.2005 10:00

Naanleipä

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 100 g ruokajogurttia

Sulata voi kattilassa. Yhdistä kulhossa jauhoihin muut kuivat aineet. Lisää jauhoseokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty. Nosta taikinasta pellille taikinakokkareita. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 2 mm ohuiksi pisaran muotoisiksi leiviksi. Paista 275°C:ssa 7-10 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla.

Kalkkuna vindaloo

  • 800 g kalkkunan rintafilettä
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl siideri-viinietikkaa
  • 2 rkl tamariini-tahnaa
  • suolaa maun mukaan
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • ½ dl öljyä
  • 1 sipuli
1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl jauhettua sinappia
  • 3 tl kurkumaa
  • 1 pss sahramia
  • 1 ½ tl cayennenpippuria
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • vettä
  • Leikkaa kalkkuna kuutioiksi. Valmista marinadi öljystä, etikasta, tamariini-tahnasta sekä suolasta. Anna kalkkunan marinoitua 1-8 h. Laita 2 rkl öljyä, sipuli, valkosipuli ja inkivääri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Kuumenna kattila kuumaksi ja lisää ½ dl öljyä. Freesaa sipuli. Lisää tahna. Lisää kuivat mausteet ja jatka kypsennystä 1 minuutti. Lisää kalkkunakuutiot ja ota väriä n.10 min. Sekoita hieman vettä marinadiin ja lisää kattilaan. Anna hautua 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä.

    Pilau-riisi

    • 450 g basmati-riisiä
    • 1 sipuli
    • 50 g voita
    • 4 kardemumman siementä
    • 8 neilikkaa
    • 1 kanelitanko
    • 2 laakerin lehteä
    • 6 dl kanalientä
    • suolaa

    Pese riisiä siivilässä n. 1 minuutti. Kuullota pilkottua sipulia n. 5 minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää mausteet ja pyörittele sekaan hyvin. Lisää kanaliemi sekä suola. Anna kiehahtaa. Madalla lämpöa ja laita kansi päälle. Keitä 10 minuuttia ja sen jälkeen sammuta liesi. Anna olla kannen alla vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon voita ja pyörittele haarukalla ilmavaksi.

    Lisää aiheesta:

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:08
      Silmäsairaudet

      Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

    • 18:15
      Kuohuviini

      Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

    • 17:15
      Juomat

      Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

    • 14:32
      Joulu

      Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

    • 11:59
      Liikenneturvallisuus

      Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."