Mystinen suomalaismies muutti tallinnalaiselle lentokentälle – Viron poliisi MTV:lle: "Olemme pyytäneet häntä lähtemään"

Viron poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että poliisi on pyytänyt Jormana tunnettua suomalaismiestä poistumaan lentoasemalta. Poliisi ei kuitenkaan aio käyttää voimakeinoja, sillä mies ei aiheuta häiriötä ulkopuolisille.

Suomalaismies on asunut Tallinnan lentokentällä on jo useita kuukausia. Viron poliisi kertoo MTV Uutisille olleensa mieheen yhteydessä.

Tallinnan rajanylityspisteestä vastaava poliisipäällikkö Raavo Järva välittää viestinsä alaisensa Andra Jundaksen kautta.

– Lentokentän henkilökunta on ollut yhteydessä poliisiin ja turvallisuusviranomaisiin. Meille kerrottiin, että lentokentällä liikkuu ihminen, joka ei ole aikeissa nousta yhteenkään koneeseen, eikä myöskään ole vastaanottamassa ketään saapuvaa matkustajaa, Järva sanoo.

Järvan mukaan poliisi on käynyt jututtamassa miestä.

– Poliisi keskusteli miehen kanssa ja totesi, ettei tämä ole uhka matkustajille, eikä henkilökunnalle. Olemme pyytäneet häntä lähtemään, mutta koska hänen käytöksestään ei ole kukaan valittanut, meillä ei ole syytä ryhtyä karkottamaan miestä voimakeinoin.

Õhtuleht-lehden mukaan Jorma on myös kertonut vaihtelevia selityksiä oleskelunsa syistä. Eräälle siivoojalle hän oli todennut, ettei voi lähteä mihinkään, koska pankkiautomaatti oli syönyt hänen korttinsa. 

Lentoaseman vartija puolestaan uskoo, että hänellä on ongelmia kotimaassa.

Lue myös:

    Uusimmat