Myötätunto vaihtui vihaisiin kommentteihin – väärennettyä kuvaa ehdittiin jakaa yli 100 000 kertaa

Kuva tulipalossa palaneesta koirasta osoittautui lopulta huijaukseksi. Omistaja kuittasi asian vitsillä.

Kaikki netissä julkaistu ei ole totta. Tämän osoitti taas eräs tapaus, jossa tekaistua kuvaa ehdittiin jakaa yli 100 000 kertaa.

Venäläinen Stephen Roseman julkaisi viikko sitten Facebookissa kuvan koirastaan, jonka hän väitti kärsivän pahoista palovammoista.

– Tämä koiraraukka pahoi palasti tulipalossa pelastaessaan perhettään. Yksi tykkäys = yksi rukous. Yksi jako = kymmenen rukousta, Roseman kirjoitti kuvatekstissä.

Tämä surullinen tarina vetosi ihmisiin nopeasti, ja kuvaa ryhdyttiin jakamaan heti aktiivisesti. Kuva keräsi myös paljon myötätuntoisia kommentteja. Vaikka tarina kuulostaakin hyvin surulliselta, se on itseasiassa täysin tuulesta temmattu.

Kuvan koira onkin täysin terve

Kuvassa ollut koira on täysin terve, ja sen kuonoa koristaa ainoastaan suuri kinkkusiivu. Koira ei ole koskaan ollut lähelläkään tulipaloa, joten tarina oli ainoastaan omistajan keksimä vitsi.

Vaikka kuvaa ryhdyttyynkin aluksi jakamaan aktiivisesti, alkoi epäilykset pikkuhiljaa nousta.

– Anna hänen syödä kinkkunsa, kuuluu eräs kuvan kommenteista.

Kun ihmiset tajusivat tulleensa huijatuksi, myötätuntoiset kommentit vaihtuivat hetkessä vihaisiin palautteisiin. Omistaja kertoi kuvan olleen vitsi, eikä ole poistanut tai kommentoinut tätä surullisen kuuluisaa kuvaa sen enempää.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja