Mainos

Myös sokea mies suosii kapeavyötäröistä naista

Aiemmassa tutkimuksessa on todistettu miesten suosivan naisia, joiden vyötärön leveys on 70 prosenttia lantion leveydestä. Uuden tutkimuksen mukaan myös sokeat miehet suosivat kapeavyötäröisiä naisia.

Kun naisen kehoa arvioidaan kosketuksen kautta, kapea vyötärö vetoaa miehiin, kertoo usatoday.com. Tanskalaisen psykologi Johan Karremansin johtamaan tutkimukseen osallistui 38 miestä, joista 19 oli sokeita. Myös puolelta näkevistä miehistä sidottiin silmät.

Tutkimuksessa käytettiin kahta, säädettävällä vyötäröllä ja reisillä varustettua mannekiininukkea identtisissä asuissa. Toisen nuken vyötärön leveyden tuli olla 70 prosenttia sen lantion leveydestä: aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että läntisellä pallonpuoliskolla tämä on miesten mielestä naisen lantion ihannekoko. Toisen nuken vyötärön leveys oli 84 prosenttia lantiosta, siis keskivertonaisen kokoluokan yläpäässä.

Miesten tuli koskettaa kumpaakin mallinukkea, ja sitten arvostella sen viehättävyyttä.

Asteikolla yhdestä kymmeneen sokeat miehet antoivat kapeavyötäröiselle nukelle keskimäärin arvosanan seitsemän, leveämmälle vyötärölle kuusi. Näkevien ja näkevien mutta silmät sidottuina tutkittujen miesten keskiarvo oli kapealle vyötärölle kahdeksan, leveämmälle vyötärölle taas kuusi ja puoli.

– Tutkimus asettaa kyseenalaiseksi teorian, jonka mukaan lantion ja vyötärön mittoihin liittyvä mieltymys olisi ensisijaisesti visuaalisen median tuotetta, tutkimuksessa todetaan.

Tutkijat itsekin myöntävät, että tutkimus perustui pelkästään mittoihin: siinä ei otettu huomioon esimerkiksi kasvonpiirteitä, jotka voisivat vaikuttaa kauneuskäsitykseen.

MTV3/Helmi

Lähde: Usatoday.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.