Myanmarissa teloitettiin neljä ihmistä – ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, kun maassa toimeenpantiin kuolemantuomioita

Myanmarin tilanne jatkaa kärjistymistään – aseelliset ryhmät uhkaavat kääntyvänsä junttaa vastaan 2:09
Katso miten tilanne kärjistyi Myanmarissa sotilasjuntan vallankaappauksen jälkeen vuonna 2021

Myanmarissa viime vuonna vallan kaapannut sotilashallinto on teloittanut neljä ihmistä, kertoi maan media maanantaina. Teloitukset olivat ensimmäiset vuosikymmeniin.

Teloitettujen joukossa oli maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin marraskuussa pidätetty puoluetoveri, ex-kansanedustaja Phyo Zeya Thaw sekä demokratia-aktivisti Kyaw Min Yu.

Juntan sotilastuomioistuin on tuominnut kuolemaan kymmeniä kaappausta vastustaneita aktivisteja, mutta tuomioita ei tätä ennen ollut pantu toimeen.

Sotilashallinnon edustajat kommentoivat teloituksia ainoastaan toteamalla, että valtiollisessa mediassa kerrottu tieto piti paikkansa.

YK sekä useat ihmisoikeusjärjestöt tuomitsivat teloitukset tuoreeltaan. YK:n asiantuntijoiden mukaan juntan määräämien poikkeustilalakien vuoksi käytännössä pelkästä armeijan kritisoimisesta voi saada Myanmarissa kuolemantuomion.

Myös Ranska tuomitsi teloitukset voimakkaasti. Se totesi niiden edustavan äärimmäistä taantumusta ja osoittavan juntan julmuuksien kiihtyvän edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat