Mainos

MV-lehti maksulliseksi – Ilja Janitskin: "Ei ole tehtäväni ottaa paskaa niskaan ja maksaa siitä itse"

Kiistanalainen MV-lehti muuttuu maksulliseksi. Lehden perustaja Ilja Janitskin kertoo lehden sivuilla, että julkaisua on mahdotonta tehdä ilman tuloja.

– Jokainen on varmaan huomannut, että mainostajia ei ole, hän kirjoittaa.

MV-lehteen on tulossa maksumuuri, jonka taakse artikkelit aiotaan sijoittaa.

Janitskin ilmoitti STT:lle, että lehteä on tehty "ilman minkäänlaisia rahaintressejä". Lehti on hänen mukaansa tuottanut parhaana kuukautenaan noin 5000 euroa.

– Olen tullut päätökseen, että ei ole minun tehtäväni ottaa puolelta Suomelta paskaa niskaan ja vielä itse maksaa siitä hyvästä, Janitskin totesi.

Sananvapauslain perässä Irlantiin

Lehti on määrä siirtää Irlantiin, koska Irlannissa on Janitskinin mukaan lehden osalta "houkuttelevin sananvapauslaki".

Sosialidemokraattiset opiskelijat (SONK) aloitti loppiaisena kampanjan MV-lehden mainostuottojen horjuttamiseksi. Myös useat muut poliittiset nuorisojärjestöt tukivat kampanjaa. 

Mainostajille kerrottiin MV-lehden kyseenalaisista artikkeleista ja sisällöstä sekä uhattiin boikoteilla, minkä jälkeen mainostajat alkoivat vetää mainoksiaan pois sivustolta.

Boikotti vei rahat

Sosialidemokraattisten opiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Huumonen uskoo, että MV-lehden ilmoitus maksumuurista kielii siitä, että lehden loppu on lähellä.  

– Ilmoitus kertoo selvästi lehden ahdingosta, ja siitä että lehteä on alun perinkin tehty rahasta, vaikka päätoimittaja on väittänyt muuta.

Huumosen mukaan yritys kerätä rahaa vahvistaa myös, ettei MV-lehti ole missään vaiheessa ollut kiinnostunut journalismista tai totuudesta. 

Poliisi ilmoitti toukokuun alussa tutkivansa kymmeniä rikosilmoituksia MV-lehden tiimoilta.

MV-lehti on poliisin mukaan julkaissut paljon juttuja, joiden epäillään olevan perättömiä, vääristeltyjä tai täyttävän tekijänoikeusrikkomuksen tunnusmerkit.

Mahdollisia rikosnimikkeitä ovat ainakin kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, rahankeräysrikos, rahapelirikos ja tekijänoikeusrikos.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja