Muuttamassa? Älä pakkaa näitä tavaroita mukaan

Oletko muuttamassa? Suhtaudu tulevaan asunnonvaihtoon mahdollisuutena päästä eroon kaikesta turhasta.

Jos muutto on lähellä, olisi helpointa vain heittää kaikki tavarat laatikoihin. Koko omaisuuden pakkaaminen voi kuitenkin olla stressaavaa ja kaiken lisäksi hölmöä – tarvitsetko todella niitä kahtakymmentä hassunhauskaa kahvimukia, joita yrität saada mahtumaan aivan liian pieneen laatikkoon?

Muuttoon kannattaakin suhtautua mahdollisuutena päästä eroon kaikesta turhasta. Missään nimessä ei kannata ajatella pakkaavansa kaiken mukaansa ja pääsevänsä niistä eroon "sitten joskus". 

Lue Trulia-sivuston vinkit muuttopuuhiin!

1. Vanhentuneet tuotteet

Käy läpi kaikki tuotteet, jotka voivat mahdollisesti vanhentua: mausteet, kastikkeet, lääkkeet ja kauneustuotteet. Heitä pois kaikki, joiden päiväys on ummessa. 

2. Liiankin rakastetut vaatteet

Jotkut vaatteistasi ovat aikoinaan olleet vaatekaappisi perusta, mutta jos vaate nykyään on sellaisessa kunnossa, ettei sitä enää voi pitää, on aika hankkiutua siitä eroon.

3. Kerran käytetyt

Kerran käytetty kaason puku tai vuosia vanha naamiaisasu kuuluvat sellaisiin vaatekappaleisiin, jotka voit myydä tai antaa hyväntekeväisyyteen.

4. Useat kappaleet samaa

Onko sinulla 20 mustaa tuubitoppia tai kuusi korkkiruuvia? Et ehkä ymmärrä, kuinka turhaa on kantaa mukanaan montaa kappaletta samaa asiaa, ennen kuin oikeasti lasket ne. Heitä tai anna ylimääräiset pois.

5. Turhat muistoesineet

Etkö malta heittää pois vanhoja onnittelukortteja tai hääkutsuja? Säilytä oikeasti vain ne muistoesineet, jotka merkitsevät sinulle jotain ja heitä loput pois.

6. Kynät

Et tarvitse satoja kappaleita puoliksi syötyjä lyijykyniä tai toimimattomia mustekyniä. Heitä turhat pois ja säästä vain toimivat kappaleet.

7. Käyttämättömät laitteet

Tarvitsetko todella jäätelökonetta tai vohvelirautaa? Kuinka usein käytät niitä? Jos et koskaan, et luultavasti tarvitse niitä uudessakaan kodissasi.

8. CD-levyt

Digitaaliset musiikkikirjastot pitävät tallessa kaikki suosikkikappaleesi, mutta eivät vie tilaa kodistasi. Kuinka usein kuuntelet CD-levyjä?

9. Vanhat lehdet ja kirjat

Tämä on yksi helpoimmista tavoista tehdä muuttokuormasta pienempi. Anna pois kaikki lehdet ja kirjat, jotka olet jo lukenut ja joita et ole lukenut aikoihin. Anna lehdet ja kirjat vaikka kirjastoon, vanhustenkotiin tai muualle, jossa niitä tarvitaan enemmän.

10. Lainatut tavarat

Jos muuttoa tehdessä löydät tavaroita, jotka eivät edes ole sinun, on hyvä hetki palauttaa ne oikeille omistajilleen.

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat