Muurikkapannu vaatii rasvausta – parhaat letut paistuvat huolletulla pannulla

Muurikkapannu on pitkäikäinen hankinta, mutta pysyäkseen hyvänä se vaatii säännöllistä huoltoa. 

Muurinpohjapannu kuuluu suomalaiseen mökkikesään. Pannulla paistuvat niin muurinpohjaletut kuin uudet perunatkin. Uusi pannu otetaan käyttöön pesemällä se kuumalla vedellä ja kuumentamalla sitten kuivaksi.

Kuivaamisen jälkeen on rasvapolton aika. Pannu pyyhitään paistoöljyllä tai silavalla. Yritä levittää rasva tasaisesti. Pannun pohjalle ei pidä kertyä paksua rasvakerrosta. Kuumenna pannu kuumaksi niin, että rasva tummuu ja kuivuu pannuun vähintään keskiosassa pannua. Voit pestä pannun ja toistaa rasvakäsittelyn tarpeen mukaan.

Muurikkapannu kannattaa puhdistaa aina välittömästi käytön jälkeen, jolloin puhdistaminen on helpointa. Laita pannulle tilkka vettä, kiehauta ja puhdista pannu lastan ja talousperin avulla. Pyyhi pannu paperilla kuivaksi ja rasvaa se ruokaöljyllä tai silavalla.

Jos laitat pannun esimerkiksi talven ajaksi varastoon, puhdista, kuivaa ja rasvaa se ensin. Säilytä pannu kuivassa paikassa. 

Lue myös:

    Uusimmat