Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

0:38Näin kuumennat halvan paistinpannunTiesitkö? Näin halvalle paistinpannulle kannattaisi aina tehdä liedellä.
Julkaistu 06.09.2025 09:44
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Halvempikin paistinpannu toimii paremmin, jos sen kuumentaa tietyllä tavalla.

Kerroimme aiemmin suomalaisten pilaavan paistinpannunsa aivan liian usein hölmön käyttövirheen vuoksi. Tämä selvisi Fiskarsin ruokatoimittajille järjestämässä pannukoulussa syyskuun alussa.

Paistinpannuissa on eroja niin materiaalin kuin laadunkin suhteen. Fiskarsin muotoilujohtaja Petteri "Pepe" Masalinin mukaan halvimmissa pannuissa on usein todella heikko lämmön jakautuminen. Tämä tarkoittaa sitä, että pannu saattaa kuumentua vain siitä pisteestä, mistä induktiotaso tuottaa lämpöä.

– Laadukkaammassa pannussa on iso massa, joka lämmittää pannun tasaisemmin. Tämän näkee ihan lämpökameralla.

Halpispannuissa saattaa olla vain yksi kerros materiaalia, jolloin sen ominaisuudet eivät välttämättä mahdollista lämmön jakautumista tasaisesti. 

On kuitenkin olemassa eräs kikka, jolla myös halpispannun saa toimimaan ketterämmin! Katso vinkki yllä olevalta videolta.

Lue myös: Ethän tee näin käytetylle leivinpaperille? Saman virheen tekee moni

Lisää aiheesta:

Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeenVaro! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"Kannattaako "konepesun kestäviä" paistinpannuja oikeasti pestä astianpesukoneessa? Jos Helsingin pelastuslaitos antaa sinulle kokkausvinkkejä, tiedät jotain menneen kunnolla mönkään – Soilin hiiltynyt eväs keräsi hillittömiä somekommenttejaKuluttaja-lehti testasi 17 paistinpannua: Voiton vei "edullinen ja helppokäyttöinen" – kallein sijoittui viimeiseksiKotiliesi: Saako leivinpaperin käyttää uudestaan? Monet eivät ole tulleet ajatelleeksi vaarallista riskiä
RuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?