Mutkaton makkarapata, ohukaiset ja appelsiinikastike 8.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Mutkaton makkarapata


noin 500 g lenkkimakkaraa
2 porkkanaa pala selleriä pieni palsternakka
6 perunaa (pala lanttua)
1 pss sipulikeittoaineita
5 dl vettä
pippuria

1. Kuori juurekset ja kuutioi ne pienehköiksi paloiksi.
2. Kuutioi myös makkara.
3. Paista makkarakuutioita hetki kuumalla pinnoitetulla pannulla.
4. Sekoita juures- ja makkarakuutiot suurehkossa uunivuoassa
5. Lisää sekaan sipulikeittoaineet, vesi ja pippuri.
6. Hauduta pata kypsäksi uunissa 250 asteessa noin 45 minuuttia

Ohukaiset

4 dl maitoa
1 muna
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa kulhossa aineet sekaisin.
2. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
3. Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset siinä kauniin ruskeiksi.
4. Nosta valmiit ohukaiset tarjoiluvadille limittäin.

Appelsiinikastike

3 appelsiinin puristettu mehu
1 dl sokeria

1. Valmista kastike sekoittamalla sokeri ja appelsiinimehu keskenään ja keitä seosta, kunnes se hieman karamellisoituu.
2. Kaada kastike ohukaisten päälle ja lämmitä ohukaisia hetki uunissa (makkarapadan jälkilämmössä) tai mikroaaltouunissa.

Lue myös:

    Uusimmat