Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mutkaton makkarapata, ohukaiset ja appelsiinikastike 8.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 15:09

Toimittaja Ari Malmberg

Mutkaton makkarapata


noin 500 g lenkkimakkaraa
2 porkkanaa pala selleriä pieni palsternakka
6 perunaa (pala lanttua)
1 pss sipulikeittoaineita
5 dl vettä
pippuria

1. Kuori juurekset ja kuutioi ne pienehköiksi paloiksi.
2. Kuutioi myös makkara.
3. Paista makkarakuutioita hetki kuumalla pinnoitetulla pannulla.
4. Sekoita juures- ja makkarakuutiot suurehkossa uunivuoassa
5. Lisää sekaan sipulikeittoaineet, vesi ja pippuri.
6. Hauduta pata kypsäksi uunissa 250 asteessa noin 45 minuuttia

Ohukaiset

4 dl maitoa
1 muna
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa kulhossa aineet sekaisin.
2. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
3. Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset siinä kauniin ruskeiksi.
4. Nosta valmiit ohukaiset tarjoiluvadille limittäin.

Appelsiinikastike

3 appelsiinin puristettu mehu
1 dl sokeria

1. Valmista kastike sekoittamalla sokeri ja appelsiinimehu keskenään ja keitä seosta, kunnes se hieman karamellisoituu.2. Kaada kastike ohukaisten päälle ja lämmitä ohukaisia hetki uunissa (makkarapadan jälkilämmössä) tai mikroaaltouunissa.


Lisää aiheesta:

Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisilleNäitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinäKuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

  • 12:17
    Kissat

    Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä