Miksi Kauppatorilta mereen ajanutta Ullanlinnan psykiatria ei voida syyttää perheensä murhan yrityksestä? Rikostoimittajat selittävät

MTV:n rikostoimittajat: Ullanlinnan murhaepäilyissä yllättävä käänne 9:51
Miksi Ullanlinnan psykiatri ei voi enää saada syytettä perheensä murhan yrityksestä? Asiaa puitiin keskiviikon Rikostoimittajat-keskustelussa.

Huomenta Suomen Rikostoimittajat-keskustelussa puitiin keskiviikkona Ullanlinnan murhaa ja tapauksen tuoreita käänteitä. 

Henkirikosvyyhdissä saatiin eilen uusi käänne, kun korkein oikeus päätti eilen, ettei vaimonsa murhasta epäillyn psykiatrin aiempaa sakkotuomiota liikenneturmasta pureta.

Mies ajoi koeajossa olleella autolla mereen Helsingin Kauppatorilla elokuussa 2021. Tapahtunutta pidettiin tuolloin onnettomuutena ja mies sai sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Eteläsataman valvontakameroihin tallentuneen videon perusteella mies ajoi autonsa lähelle laituria, ja yhtäkkiä auto on kääntynyt 90 astetta oikealle suoraan veteen.

Valvontakamera: Näin Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty ajoi perheensä kanssa mereen toissa kesänä 0:20
Valvontakameran kuvaa Helsingin Eteläsatamasta

Viime joulukuussa mies aiheutti vaimonsa kuoleman. 

Kiistää tahallisen henkirikoksen

Mies on kiistänyt tappaneensa naisen tahallaan, mutta poliisin mukaan kyse oli etukäteen suunnitellusta murhasta. 

Mies jäi kiinni pariskunnan kotitalon ulkopuolella 17. joulukuuta, kun hän yritti siirtää jätesäkkiin kätkettyä ruumista autoonsa. 

Murhatutkinnan ohella poliisissa heräsi epäily myös siitä, että mies olisi sittenkin ajanut aiemmin mereen tahallaan ja yrittänyt samalla surmata koko perheensä. Miestä on tämän takia epäilty myös useista murhan yrityksistä.

Eilisen korkeimman oikeuden päätöksen myötä miestä ei kuitenkaan voida enää syyttää oikeudessa elokuun 2021 tapahtumista. 

Miksi? Rikostoimittajat pyrkivät avaamaan asiaa keskiviikon Huomenta Suomen keskusteluosiossa, jonka voi katsoa kokonaisuudessaan artikkelin yltä. 

Vaimonsa taposta Ullanlinnassa epäilty ajoi 2021 Kauppatorilta mereen puoliso ja neljä lasta kyydissä – tämä epäillyn taustoista tiedetään 4:25
Vaimonsa murhasta epäilty ajoi vuonna 2021 Kauppatorilta mereen puoliso ja neljä lasta kyydissään. Media seurasi auton nosto-operaatiota vierestä.

Lue myös:

    Uusimmat