Syyttäjä: Mies kiilasi ex-puolisonsa auton ulos tieltä satasen vauhdissa – puukotti sitten autossa olleita

Syyttäjän mukaan mies oli uhannut naisen henkeä toistuvasti ja asentanut tämän autoon seurantalaitteen. Mies on kiistänyt syytteet pääosin.

Mustasukkainen mies yritti murhata entisen avopuolisonsa Jyväskylässä viime kesäkuussa, syyttäjä sanoo.

Syyttäjän mukaan syytetty mies kiilasi naisen auton vauhdissa ulos tieltä, minkä jälkeen syytetty vielä puukotti naista sekä tämän kanssa autossa ollutta miestä. Syytetty oli tekoaikaan määrätty naista koskevaan lähestymiskieltoon.

Asian käsittely alkoi keskiviikkona Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan 35-vuotias mies oli asentanut entisen avopuolisonsa autoon seurantalaitteen päivää ennen veritekoja. Mies lähti seuraamaan naista huoltoasemalta ja puski autollaan tämän autoa sillä seurauksella, että naisen auto suistui vastaantulevan liikenteen kaistan yli ja ulos tieltä, haastehakemuksessa kerrotaan.

Autoilla oli tapahtumahetkellä nopeutta sata kilometriä tunnissa, ja ajokeli oli huono sateen aiheuttaman tienpinnan liukkauden takia.

Seuraavaksi syytetty pysäytti oman autonsa naisen auton viereen ja hyökkäsi veitsen kanssa autossa olleen miehen kimppuun puukottaen tätä useita kertoja, syytteissä sanotaan. Mies pääsi juoksemaan pakoon, jolloin syytetty käänsi huomionsa naiseen ja syyttäjän mukaan puukotti tätä käsivarteen, kaulaan ja selkään. Sen jälkeen syytetty ajoi pois paikalta.

Useita lähestymiskiellon rikkomisia

Naiseen kohdistuneen teon osalta miestä syytetään murhan yrityksestä.

– Teko on tehty vakaasti harkiten. (Syytetty) on uhannut (naisen) henkeä toistuvasti vuoden 2023 aikana ja suunnitellut tämän tappamista puukottamalla (naista) keuhkoihin -- (syytetty) on seurannut (naista) pääkaupunkiseudulta Keski-Suomeen toteuttaakseen teon ja varustautunut tekovälinein, syyttäjä sanoi haastehakemuksessa.

Miespuolisen uhrin osalta syyte on tapon yritys.

Miestä syytetään myös muun muassa useista ex-puolisoonsa kohdistuneista laittomista uhkauksista, lähestymiskiellon rikkomisista ja pahoinpitelyistä. Syyttäjän mukaan mies oli esimerkiksi murhan yritystä edeltävänä päivänä lyönyt ja potkinut naista sekä kaasuttanut tämän kasvoille pippurikaasua.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 11 vuoden vankeusrangaistusta.

Syytetty mies on pääosin kiistänyt syytteet. Kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle hän myöntää murhan yritystä koskevan syytekohdan osalta korkeintaan törkeän pahoinpitelyn.

Mies sanoo, että hänellä ei ollut tappamistarkoitusta eikä hän ollut ennen tapahtunutta toistuvasti uhannut naisen henkeä. Hän myös kiistää, että teko olisi ollut vakaasti harkittu tai että sen motiivina olisi ollut mustasukkaisuus tai kosto.

Toiseen mieheen kohdistuneen syytekohdan mies kiistää.

Käräjäoikeus antaa asiassa tuomionsa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Lue myös:

    Uusimmat