Oikeus vangitsi tänään 16- ja 17-vuotiaat Vantaan teinipuukotuksesta – yrittivät murhata 14-vuotiaan pojan Vantaalla viikonloppuna

Kaksi alaikäistä vangittu epäiltynä 14-vuotiaan murhan yrityksestä Vantaalla – MTV oikeudessa 6:08
Kaksi alaikäistä vangittu epäiltynä 14-vuotiaan murhan yrityksestä Vantaalla – MTV oikeudessa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vangitsi tänään 14-vuotiaan vantaalaispojan puukotuksesta epäillyt alaikäiset pojat. Oikeus vangitsi 16- ja 17-vuotiaat pojat todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä.

Oikeus passitti molemmat epäillyt Vantaan vankilaan nuorten osastolle.

Oikeus ei myöntänyt lupaa kuvata oikeudenkäynnin alussa vedoten rikoksesta epäillyn alaikäisyyteen.

Raaka väkivallanteko tapahtui viime lauantaina myöhään iltapäivällä Vantaan Päiväkummussa. Epäillyt olivat liikkeellä kolmannen, 14-vuotiaan, pojan kanssa ja kävivät joukolla uhrinsa kimppuun.

MTV:n rikostoimittajat: 14-vuotias yritettiin murhata Vantaalla 9:59
MTV:n Rikostoimittajat keskustelivat keskiviikkoaamulla Vantaan raa'asta teinipuukotuksesta. Katso video.

Poliisi on kertonut epäilevänsä myös 14-vuotiasta poikaa murhan yrityksestä, mutta tarkensi eilen MTV Uutisille selvittävänsä edelleen hänen osallisuuttaan tekoon. Poliisin mukaan näyttää tällä hetkellä siltä, että 16- ja 17-vuotiaat ovat olleet väkivallanteossa päätekijöitä.

Lain mukaan alle 15-vuotiaat eivät ole rikosvastuussa.

Puukotuksen uhriksi joutunut 14-vuotias poika sai väkivallanteossa akuutisti hengenvaarallisia vammoja. MTV:n tietojen mukaan tekijät löivät häntä useita kertoja veitsellä ylävartaloon.

Poliisin mukaan hän pelastui ainoastaan nopean ensiavun ja ambulanssin pikaisen paikalle saapumisen ansiosta.

Uhri ei poliisin tietojen mukaan ole enää hengenvaarassa.

Sivullinen puuttui tilanteeseen

Raaka väkivallanteko tapahtui lauantaina kello 16.30–16.45 välisenä aikana. Hätäkeskus sai ilmoituksen asiasta kello 16.45.

Poliisin mukaan ilmoituksen asiasta teki sivullinen nainen, joka puuttui puukotustilanteeseen. Nainen antoi myös ensiapua uhrille ja tuki hengenvaarallisesti loukkaantunutta lasta henkisesti ammattiavun saapumiseen saakka.

Kolmisin liikkeellä olleet epäillyt pinkaisivat karkuun. Poliisi löysi heidät muutaman kymmenen minuutin kuluttua lähistöltä ja toimitti vantaan poliisivankilaan.

MTV Uutisten saaman vinkin mukaan väkivallanteko olisi liittynyt mahdollisesti huumekauppaan.

– Motiivi on vielä hyvin auki, tässä on muutamia vaihtoehtoja. Onko kyse ollut sovitusta tapaamisesta ja mahdollisista kaupoista sekä ryöstöstä vai kenties sattumanvaraisesta tapaamisesta, Rantalainen kuvailee.

Rantalaisen mukaan kaikki osapuolet tunsivat keskenään ja osa heistä oli ollut myös kavereita keskenään. Tilanteen taustalla oli myös jonkinlaista riitaa.

Juttua päivitetty 11. lokakuuta kello 16.10 päivittyneillä vangitsemistiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat