Mustaa mönjää kylpyhuoneen lattialla

Onko vuokralaisella oikeus vaatia osakkeen omistajalta vuokranalennusta, jos omistaja / talonyhtiö tekevät kylpyhuoneeseemme remontin. Emme tuona aikana voi käyttää suihkua tai saunaa, emme voi pestä pyykkiä tai yleensä asua koko asunnossa. Pahinta tässä on kuivuri, joka tulee kylppäriimme huutamaan n. neljäksi viikoksi, kun lattiassa ja seinien kaakeleissa on mitattu kosteusvaurio. Ja tietysti tämä kaikki on kesäksi suunnitteilla, muutenkin kämppä on kuin pätsi. Remontti tehdään siksi kesällä, että se kuulema tulee taloyhtiölle edullisemmaksi.

Mitä muuten on sellainen "musta mönjä", jota kerääntyy kaakeleiden reunaan lattiatasolle suihkunurkkaukseen? Hammasharjalla se kyllä lähtee, kun jaksaa tarpeeksi hinkata. On vain käynyt mielessä, ettei se vaan olisi jotain hometta, kun on tuo kosteusvauriokin olemassa. Tilanne on todella ilkeä, itse olen vielä allerginen ihminen, ja en kestä mitään pölyjä tms.

Juridisten seikkojen osalta sinun täytyy ottaa yhteyttä alaan erikoistuneeseen asianajajaan.

Se musta mönjä on itiökasvustoa, joka poistuu remontin yhteydessä mutta palaa jälleen uuden pesuhuoneen käyttöön oton jälkeen, jos siellä ei siivota säännöllisesti.

Lue myös:

    Uusimmat