Murskatappio kirvoitti vähätteleviä arvioita Huuhkajista, Lukas Hradecky jyrähti takaisin – "Nämä ikuiset pessimistit"

Lukas Hradecky joukkueen ilmapiiristä lauantain murskatappion jäljiltä:"Sekoitus aika monia tunteita" 3:46
Lukas Hradecky Huuhkajien tunnetilasta Armenia-pelin alla: Sekoitus aika monia tunteita.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky ei allekirjoita arvioita, joiden mukaan huippumaiden tulee alisuorittaa, jotta Suomen A-maajoukkue menestyisi arvokisakarsinnoissa. 

Suomi koki käynnissä olevien EM-karsintojen pahimman selkäsaunansa lauantaina, kun Bosnia-Hertsegovina jyräsi sen yli 4-1. Huuhkajat oli jatkuvasti askeleen jäljessä, ja ottelun suunta oli selvä alkuminuuteista lähtien. 

Huuhkajilla on käynnissä ennennäkemättömän vahva jakso, joka on vienyt joukkueen lähelle ensimmäistä arvoturnauspaikkaa. Tästä huolimatta moni näki vieraspelissä Suomen otteissa aiemmilta vuosilta tuttua haparointia, jopa pelokkuutta. 

Joidenkin arvioiden mukaan tämä oli merkki siitä, että Suomi tarvitsee menestyäkseen alisuorittamista kovemmilta mailta. Huuhkajien huippuvahti Lukas Hradecky antoi vastineensa tähän maanantaina. 

– Ne ovat nämä ikuiset pessimistit. Olihan Bosnia parempi joukkue, mutta me voitimme heidät kesäkuussa aivan pystyyn. Vähän liikaa kriittisyyttä. Se on heidän (median) asia kommentoida miten haluavat, Hradecky kommentoi MTV Urheilulle lehdistötilaisuudessa Turussa. 

– Jos joku, niin Kreikka on alisuorittanut, maalivahti jatkoi lohkon asetelmista.

Suomi kohtaa tiistaina Armenian Turussa. Tämän jälkeen ovat edessä vielä Liechtenstein-kotiottelu ja vierailu Kreikkaan. 

– Kolme peliä jäljellä, niistä kaksi kotona. Ne (kotipelit) pitäisi joka tapauksessa voittaa, jos haluaa kisoihin. Sanoisin, että aika hyvin olemme pelanneet, Hradecky toteaa viitaten lohkon kakkospaikkaan. 

Lauantaisesta tappiosta joukkue otti mukaansa sopivaa polttoainetta Armenia-otteluun. 

– Sekoitus monia tunteita. Se oli pettymys totta kai, mutta samalla tietoisuus omasta hyvyydestä sillä, että olemme pelanneet itsemme tähän paikkaan. Toivo on varmasti isompi kuin ikinä ollut. Kolme voitettavaa ottelua edessä. Ei ole mitään syytä epäillä taitojamme. Astumme kentälle huomenna itseluottamusta täynnä, Hradecky summaa.

Lue myös:

    Uusimmat