Mainos

Murinaa ja vinkunaa – miksi koirat oikein ääntelevät unissaan?

Kaikki koiranomistajat tietävät, että koirat eivät suinkaan nuku hiljaa paikallaan, vaan vaihtavat usein asentoaan, vispaavat jalkojaan ja ennen kaikkea ääntelevät. Mutta mistä tämä tuhina ja korina oikein johtuu?

Koirilla on monia ihmismäisiä piirteitä, joista yksi niistä liittyy uneen. Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tutkimuksen mukaan koirat näkevät ihmisten tapaan unia, jotka ilmenevät erityisesti ääntelynä.

– Kun koirat pitävät ääntä tai heidän silmäluomensa liikkuvat, he ovat todennäköisesti syvän unen vaiheessa, jota me kutsumme REM-uneksi. Niiden ulina ja vikiseminen unen aikana voivat vastata ihmisten tapaan puhua unissaan, kertoo eläinlääkäri Jodi Thompson DoveLewisin eläinsairaalasta.

Koirat näkevät unia päivän tapahtumista

Koirat voivat siis puhua unissaan, mutta mistä ne oikein uneksivat? Psychology Today -lehdessä julkaistu artikkeli paljastaa, että koirat uneksivat tavallisista koirien aktiviteeteista, kuten juoksemisesta. Eri koirarodut saattavat uneksia myös omalle rodulleen tyypillisistä tehtävistä.

– Tutkijat havaitsivat, että spanieli voi haukkua unissaan linnulle, kun taas dobermanni voi haaveilla ottavansa kiinni murtovarkaan, koirien käyttäytymistä tutkiva asiantuntija Stanley Coren kertoo.

Jokainen meistä voi seurata oman koiransa unta. Keskikokoinen koira näkee yleensä ensimmäisen unensa noin 20 minuuttia nukahtamisen jälkeen. Coren kertoo, että unen huomaa parhaiten hengityksestä, joka muuttuu unen syventyessä pinnallisemmaksi ja epäsäännöllisemmäksi. Pystytkö arvaamaan, mistä oma koirasi oikein uneksii? 

Onko olemassa suloisempaa kuin nukkuva koira? 

Lähde: TheDodo

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.