Mainos

Murhasta tuomittu karkasi vankilasta

Murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Pekka Luukkonen on karannut Pohjois-Savossa Sonkajärvellä sijaitsevasta Sukevan vankilasta.

Luukkonen pakeni vankilasta aamuyöllä.

Kuusamosta kotoisin oleva Luukkonen on syntynyt vuonna 1979. Normaalivartaloinen Luukkonen on 172 cm pitkä, painaa 75 kiloa ja hänellä on tummat, lyhyet hiukset. Pakohetken pukeutumisesta ei poliisilla ole vielä tietoa.

Mahdolliset havainnot vangista tulee ilmoittaa hätänumeron 112 kautta. Poliisi painottaa, ettei väkivaltarikoksista tuomittua vankia pidä lähestyä itse missään tapauksessa.

Murhasi anoppinsa

Luukkonen tuomittiin elinkautiseen vankeuteen entisen anoppinsa murhasta vuonna 2010. Luukkonen tunkeutui entisen avopuolisonsa perheen kotiin Kuusamossa Kurkijärvellä ja ampui entistä anoppiaan kaksi kertaa haulikolla. Oulun käräjäoikeus piti tekotapaa erittäin julmana ja harkittuna, ja Luukkosen todettiin olleen tekohetkellä syyntakeinen.

Luukkonen oli saanut laajennetun lähestymiskiellon entistä avopuolisoaan ja heidän yhteistä lastaan kohtaan ja lähestymiskielto koski myös anopin kotiosoitetta.

Pakosalla myös viime kesänä

Luukkonen karkasi vankilasta myös viime kesänä, silloin Oulun vankilasta kiipeämällä muurin yli. Luukkonen ehti olla pakosalla kaksi viikkoa. Hänet otettiin kiinni kesämökiltä Kuusamosta. Kiinniottotilanteessa Luukkonen ei tehnyt poliisille vastarintaa.

Luukkonen määriteltiin hovioikeuden mielentilatutkimuksessa persoonallisuushäiriöiseksi, jolla on heikentynyt käyttäytymisen kontrolli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.