Mainos

Muotoilija: Veitset voivat olla osa kodin sisustusta

Tanskalainen Tobias Wandrup on suunnitellut Fiskarsille veitsiä jo 1990-luvulta lähtien. Hän on myös mies tuoreen Edge-veitsisarjan takana.

Freelance-muotoilijana työskentelevän Tobias Wandrupin töihin lukeutuvat muun muassa Red Dot -muotoilupalkinnon voittanut, Fiskarsin tunnetuin veitsisarja Functional Form ja japanilaisesta veitsiperinteestä vaikutteensa saanut Fuzion-sarja. Liikkeestä inspiroituva suunnittelija on veisten lisäksi suunnitellut muun muassa aurinkolaseja.

Mutta mikä veitsissä sitten kiehtoo tanskalaissuunnittelijaa?

– Kyseessä on hyvin yksinkertainen mutta tärkeä väline. Veitsi on hyvin maskuliininen. Se on keittiön tärkein väline, Wandrup kertoo.

Tuore Edge-sarja on Wandrupin viides Fiskarsille suunnittelema veitsisarja. Moderni ja samalla yksinkertainen sarja on saanut inspiraationsa Aasiasta. Terän ja kahvan sulava liitos on suunniteltu Edgessä käden luonnollisen liikkeen ja erilaisten otteiden näkökulmasta.

Veitsen visuaalisuus tärkeässä osassa

Miten sitten on mahdollista luoda niinkin vanhasta ja arkisesta työvälineestä kuin veitsi jotakin uutta ja persoonallista? Wandrupin mukaan se ei ole helppoa, mutta veitsiä on kuitenkin olemassa monenlaisia.

– Veitsillä voi myös sisustaa keittiötä ja monet kotikokit pitävätkin niitä magneettitelineessä seinällä. Siksi myös veitsen konsepti ja visuaalisuus on hyvin tärkeä asia. Tärkeää on tietenkin myös toimivuusOn mukavaa, kun voi omistaa esineitä, joista todella pitää. Sinun ei tarvitse rakastua niihin, mutta on hienoa, että veitsetkin voivat olla elegantteja, Wandrup summaa.

Lue lisää Edge-sarjan veitsistä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja