Mainos

Toiminnan terävintä kärkeä: Esittelyssä uusi Fiskars Edge -sarja

Fiskars Edge on uusi käytännöllinen, innovatiivinen ja ergonominen veitsi. Edgen moderni muotoilu ja tarttumaton pinnoite tekevät siitä paitsi tyylikkään, myös helppohoitoisen ja mukavan käyttää.

Helppohoitoinen kaunotar moderniin kotikeittiöön

Fiskarsin uusi Edge -veitsisarja tuo ikiaikaisen työkalun kiinnostavalla tavalla tähän aikaan. Tanskalaisen Tobias Wandrupin edistyksellinen muotoilu kohtaa veitsessä Fiskarsin perusarvot: erittäin leikkuukykyinen ja helppohoitoinen veitsi tekee keittiön eri tehtävistä fiksulla tavalla mukavaa.

Moderni Edge seuraa sulavalinjaisten, kokonaan mustien muotoilutuotteiden aaltoa. Energinen ja erittäin vahva muotokieli yhdistyy veitsessä kovaan tekniikkaan: Edge edustaa hintaluokassaan parasta mahdollista leikkaavuutta ja helppohoitoisuutta.

Seitsemän veistä eri mieltymyksiin ja tehtäviin

Edgen seitsemästä veitsestä löytyy apuri keittiön kaikkiin tehtäviin ja erilaisiin mieltymyksiin.Sarja on saanut innoituksensa sekä idän että lännen veitsiperinteestä. Edgestä löytyy kummankin keittiön keskeisimmät veitset: sarjassa on länsimaisesta keittiöstä tuttujen perusveitsien lisäksi myös kuluttajien uudet suosikit, japanlaiset Deba- ja Santoku-veitset.

Terän ja kahvan sulava liitos on suunniteltu Edgessä käden luonnollisen liikkeen ja erilaisten otteiden näkökulmasta. Ruiskuvalettu kahva takaa terän ja kahvan sauman hygieenisyyden. Pinnoitettu, kulutus- ja pesutestattu 2,3 millimetrin paksuinen terä on kestävän ja tarttumattoman PTFE-pinnoitteen ansiosta erittäin helppo pitää puhtaana. Veitset on helppo teroittaa sarjaan sisältyvällä Roll-Sharp-teroittimella. Sen kaksiosaisella toiminnalla voi teroittaa veitsien lisäksi myös paksummalla terällä varustettuja esineitä, kuten puukkoja ja kirveitä.

Tanskalaista muotoilua

Edge-veitsisarjan on suunnitellut tanskalainen Tobias Wandrup. Wandrup on suunnitellut tuotteita Fiskarsin veitsivalikoimaan jo 1990-luvun lopulta lähtien. Hänen töihinsä lukeutuu mm. Red Dot -muotoilupalkinnon voittanut, Fiskarsin tunnetuin veitsisarja Functional Form ja japanilaisesta veitsiperinteestä vaikutteensa saanut Fuzion-sarja.

Wandrup työskentelee freelance-muotoilijana sekä kumppanina tanskalaisessa silmä- ja aurinkolaseja suunnittelevassa Ørgreenissä. Muotoilijana Wandrupia kiinnostavat teolliset tuotteet, joihin sisältyy liikkeen elementti.

– Minua kiehtoo liikkuvien esineiden energia, jota on mm. autoissa, puutarhatyökaluissa ja veitsissä. Liike inspiroi minua, sillä muotoiluni peruslähtökohtana on aina toiminnallisuus. Liikuttaessa tai työskenneltäessä, vaikkapa keittiötyökalun avulla, käytettävissä pitäisi olla aina tarkoitukseen parhaiten sopiva työkalu.

Uusi suosikki Japanista

Uutta veitsisarjaa suunnitellessaan Wandrup haki muotoa, joka olisi moderni, yleiskäyttöön sopiva ja aidosti Fiskarsin muotoiluperinteitä kunnioittava. ”Veitsi on yksi kodin tärkeimmistä työkaluista ja siihen liittyy valtavasti perinteitä. Veitset ovat yksi ihmiskunnan ensimmäisistä työkaluista, eikä niiden ilmettä ole helppo uudistaa.”

Wandrup tutki suunnittelunsa pohjaksi keittiöveitsien ominaisuuksia sekä Euroopassa että Aasiassa.

– Keskikokoinen, leveäteräinen japanilainen vihannesveitsi on noussut suureen suosioon myös länsimaisessa keittiössä. Aasialaisvaikutteiset veitset kiinnostavat, ne täydentävät veitsivalikoimaa tuoden jotain uutta perinteisten isojen ja pienien veisten väliin. Moni on löytänyt juuri keskikokoisesta vihannesveitsestä oman suosikkinsa.

– Halusin tuoda keittiön veitsiin myös vähän sitä sielua, mitä on mm. selviytymisen kannalta tärkeissä metsästys- ja retkeilyveitsissä sekä käsin taotuissa perinneveitsissä.

– Mielestäni tämä veitsisarja kantaa ylpeästi Fiskarsin nimeä ‒ se on muotoilultaan yksinkertainen ja sisältää runsaasti energiaa. Haluan suunnitella tuotteita, jotka tunnistaa Fiskarsiksi mutta jotka kuitenkin tuovat tuotemerkkiin jotain uutta. Fiskarsilla on uskallusta uudistaa tuotemerkkiä, mistä tämä veitsisarja on hyvä osoitus.

Tuote- ja suositushintatiedot:

(Viereisessä kuvassa ylhäältä alas:)
Kokinveitsi 19 cm 29,90 €
Kokinveitsi 15 cm 29,90 €
Santoku-veitsi 17 cm 29,90 €
Leipäveitsi 23 cm 29,90 €
Deba-veitsi 12 cm 19,90 €
Pieni keittiöveitsi 13 cm 15,90 €
Juuresveitsi 8 cm 5,90 €(Ei kuvassa:)
Roll-sharp veitsenteroitin 17,40 €
Veitsiteline veitsillä 147,00 €

Artikkelin tarjoaa: Fiskars

Lue myös:

    Uusimmat