Muodin huipulle -Reta haluaa olla erilainen kuin muut

Muodin huipulle 2011 -kilpailija Reta Raven, 26, opiskelee jalkinesuunnittelua, mutta haluaa kokeilla nyt siipiään vaatteiden saralla. Räväkkä nainen kulkee omia polkujaan, eikä seuraa, mitä muut hänen ympärillään tekevät.

Reta Raven aloitti uransa puuseppänä, mutta huomasi pian, että haluaa elämäänsä myös jotakin muuta. Hän innostui jalkinesuunnittelusta ja ajautui Hämeen ammattikorkeakouluun opiskelemaan alaa. Hän oppi nopeasti, että myös jalkinesuunnittelijan pitää olla perillä muodista ja vaatteista.

– Olen vähän pihalla, koska olen aina tehnyt omia juttuja. Olen tehnyt vaikka mitä hommia, työskennellyt esimerkiksi tarjoilijana ja maatalouslomittajana, Reta kertoo.

– Haluan saada vaatetuskokemusta, jotta voisin tulevaisuudessa tehdä omaa vaatemallistoa. Haluan tehdä kaikkea: vaatteita, kenkiä, asusteita… Ikinä ei pitäisi olla vaan yhtä suuntausta varten, mä olen multitalentti, hän nauraa.

Ystävät ihmettelevät Retan tyyliä

Reta haluaa tehdä aina jotain erilaista kuin muut.

– Kerran esimerkiksi suunnittelin kenkämalliston, jossa oli metallista tehtyjä korkoja, niistä tuli tosi makeat. Vaatteissa tykkään kolmiulotteisista jutuista. Toivon, että voisin käyttää sitä hyödyksi, hän pohdiskelee.

Räväkkä Reta on kiinnostunut etenkin 1980- ja 1990-luvun muotisuuntauksista. 1960-luvulla häntä kiehtovat ihanat naiset ja kapeat vyötäröt.

– Yritän omassa tyylissäni päästä juuri 80–90-lukujen juttuihin ja olen vähän rock-henkinen. Mä kuljen oikeastaan missä vaan vaatteissa tuolla kadulla. Joskus kaverit kyselevät, että oletko sä ihan ok, mitä sulla on päälläsi, Reta paljastaa.

Reta uskoo menestyvänsä kilpailussa mielikuvituksensa ja kunnianhimonsa ansiosta.

– Mulla on kunnianhimoa ja mä haluan päästä eteenpäin ihan täysiä. Haluan edetä mun uralla. Sen takia mun pitäisi voittaa. Mä pystyisin käyttämään tämän kaiken hyväkseni tulevaisuudessa. Mun mielikuvitus riittää siihen!

Muodin huipulle MTV3-kanavalla tiistaista 22.2.2011 klo 20.00 alkaen. 1. kausi uusitaan AVA-kanavalla ke ja to klo 20.00.

Teksti ja kuva: Minna Kosonen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja