Mullistava keksintö: Tässäkö loppu eläinkokeille?

Tiedemiehet ovat kehittäneet "elinsirun", joita käyttämällä voidaan mahdollisesti luoda koko ihmisen keho koetarkoituksiin. Uutiset ovat todella iloisia, sillä sirujen avulla voidaan mahdollisesti korvata jonain päivänä eläinkokeet!

Yli 45 miljoonaa puntaa kustantanut tiedeprojekti todistaa, että tulevaisuudessa voidaan mahdollisesti tehdä esimerkiksi lääkekokeita eri ihmiskehon osia matkivilla elinsiruilla. Keksintö tulisi todennäköisesti vauhdittamaan sekä kehittämään lääketeollisuutta, ja ennen kaikkea se lopettaisi tuhansien laboratorioeläinten tuskalliset kuolemat.

Yhdysvaltalaistutkijoilla on myös tavoitteena simuloida koko ihmiskeho siruja käyttäen, ja tarkoitukseen tarvitaan yhteensä kymmenen erilaista elinsirua. Jokainen "elin" muistuttaa kooltaan pienehköä tietokoneen muistitikkua.

Luotettavampia tutkimustuloksia

Uudenlaiset elinsirut ovat merkittävä apu erilaisiin testeihin sen vuoksi, että kehomme eivät toimi jyrsijöiden kanssa aivan samalla tavalla. Monista eläintestatuista lääkkeistä onkin löytynyt ihmiselle näkyviä haittavaikutuksia jopa vasta silloin, kun lääke on jo markkinoilla.

Elinsiru pystyisi matkimaan ihmisen genetiikkaa aivan täydellisesti antaen myös varmempia testituloksia. Siruista olisi myös merkittävää hyötyä aivojen tutkimisessa, sillä jyrsijöiden ja ihmisten aivoissa on rutkasti solubiologisia eroja.

– Tämä on jännittävä esimerkki siitä, mitä nykyaikana pystytään tekemään. Siru voisi olla moderni, inhimillinen ja luotettava lähestymistapa ymmärtää ihmisten kehon toimintaa ilman, että eläimet joutuvat kärsimään, tohtori Katy Taylor iloitsee.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat