Mainos

Eduskunnan talouspäällikkö Pertti Rosila paljastaa muistelmissaan: Niinistön säästäväisyys viehätti – "Minua pidettiin virkaintoisena kyylänä"

– Minua pidettiin virkaintoisena kyylänä, arvioi talouspäällikön paikalta eläköitynyt Pertti J. Rosila mainettaan eduskunnassa.

Pertti J. Rosila toimi eduskunnan talouspäällikkönä kaksikymmentä vuotta ja hänen muistelmansa Arkadianmäen kirstunvartija julkaistiin tänään.

Talouspäällikkö oli nuuka ja joutui tämän tästä kahnauksiin virkamies-esimiestensä ja eduskunnan puhemiesten kanssa. Rosila oli tyytymätön usean puhemiehen, muun muassa Eero Heinäluoman ja Paavo Lipposen rahankäyttöön. Kuitenkin hän kertoo arvostavansa näitä valtiomiehinä.

Kaikkein kovimmilla Pertti J. Rosila sanoo olleensa Sauli Niinistön puhemieskauden aikana viime vuosikymmenen lopulla, vaikka tulevan presidentin säästäväisyys häntä viehättikin.

Arkadianmäen Kirstunvartija -kirjan julkistamistilaisuuteen saapui myös kirjassa arvosteltu Paavo Lipponen.

Lipponen oli hyväntuulinen, mutta ei suostunut kommentoimaan kirjan sisältöä, esimerkiksi hänen virka-autonsa käyttöä puhemiesaikanaan.

– No comments, tyytyi Paavo Lipponen sanomaan.

Pertti J. Rosila perustaa kirjaansa osin vuosien aikana tehtyihin päiväkirjamerkintöihin. Ja materiaalia on jäljellä niin paljon, että muistelmista on tulossa vielä myöhemmin toinen osa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.