Muistatko vielä X Factorista bändin Rock-Criminals? Laulaja kertoo yhteistyöstä Michael Monroen kanssa

Rock-Criminals -niminen yhtye tuli tunnetuksi Suomen X Factorista vuonna 2018. Vaikka bändi ei päässyt kilpailussa loppuun asti, on yhteistyö Michael Monroen kanssa jatkunut.

Rock-Criminalsin laulaja Aleksi ”Alex Wild” Pylvänäinen muistelee yhtyeensä X-Factor taivalta lämmöllä.

– Pääsimme kilpailussa tuolivaiheeseen, eli emme jääneet älyttömän kauaksi livepaikoista.

Ohjelman jälkeen bändi on tehnyt Pylvänäisen mukaan paljon töitä.

– Kykykilpailu ei ole automaattinen lipuke huippusuosioon, hän muistuttaa.

Laulaja kertoo bändillä olevan vireillä yhteinen projekti tunnetun rockmuusikko Michael Monroen kanssa. Bändi tutustui tähteen X-Factorin kuvauksissa, kun Monroe toimi heidän valmentajanaan.

– Olemme säveltäneet musiikkia yhdessä ja meillä on ollut projekti erään biisin tiimoilta, joka toivottavasti päästään julkaisemaan ensi vuonna, Pylvänäinen väläyttää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tämän lisäksi bändi on hionut kappaleitaan ja Pylvänäisen sanoin ”rakentanut pakkaa uudestaan”.

– Olemme myös keikkailleet, sillä olemme kuitenkin pohjimmiltamme live-bändi.

Korona kuitenkin sotki bändin suunnitelmia keikkojen suhteen, mutta he ovat järjestäneet muun muassa livestream-keikkoja ja pitäneet yllä interaktiivisuutta faniensa kanssa.

–  Tilanne on kestänyt niin kauan, että tämä tuntuu seilaamiselta aavalla merellä. En halua kuitenkaan valittaa, sillä kaikilla muilla on myös sama tilanne.

Laulaja ilmoitti bändin kilpailuun

Pylvänäinen paljastaa ilmoittaneensa bändin X-Factoriin kysymättä muilta soittajilta mitään. Bändiin kuuluu Pylvänäisen lisäksi kitaristi Joona-Samuli ”JS” Järvinen, basisti Markus ”Mike Scott” Silvo ja rumpali Luka ”Luke Eaton” Einola.

– Näin ilmoituksen Maikkarin sivuilla X-Factorista. Hämmennyin, että Michael Monroe oli tuomarina ja bändit saivat osallistua. Ilmoitin meidät siltä istumalta mukaan.

Pylvänäinen kertoi asiasta muille viestitse.

– Jätkät luulivat ensin, että vitsailen. Sen jälkeen he sanoivat, että mene keskenäsi kilpailemaan. Lopulta koko bändi innostui ideasta.

Pylvänäinen muistaa pitäneensä bändikavereilleen palaverin sen jälkeen, kun he saivat tiedon koelauluihin pääsemisestä.

– Kehotin jätkiä virnuilemaan, nauramaan ja nauttimaan tilanteesta, sillä jos emme pääsisi jatkoon niin esiintymisemme voisi näkyä televisiossa, hän naurahtaa.

Koelauluissa vellonut ilmapiiri oli laulajan mukaan absurdi.

– Se tunne oli käsittämätön, kun käveli lavalle ja tuomarit katselivat reilun metrin päästä. Esittävänä taitelijana on kamalinta soittaa pienelle yleisölle. Tuossa tilanteessa ei ole edes yleisö vaan neljä tuomaria, niin kiskaisepa siinä sitten rokkikeikka, hän muistelee.

Esiintymisen jälkeen bändi sai tuomareilta vuolaat aplodit ja Monroe nousi penkiltään seisomaan.

– Menin aivan solmuun, olimme kuitenkin nuoria ja vasta lukion päättäneitä.

Faneja Japanissa asti

Laulaja kertoo bändillä olevan faneja muun muassa Japanissa asti.

Hän kuvailee fanikuntaa ”pieneksi, mutta pippuriseksi”. Bändille on lähetetty toiselta puolelta maailmaa muun muassa heistä piirretty kuva.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

–  Onhan se virstanpylväs, että joku lähettää toiselta puolelta maailmaa itse piirtämänsä kuvan meistä. Mielettömän hienoa ja imartelevaa.

Lue myös:

    Uusimmat