Muistatko vielä nämä viisuflopit?

Waldo’s Peoplen lauantainen jumbosija Euroviisuissa ei ole Suomen kansalle vieras asia. Suomalaisten viisumenestys on kautta aikojen ollut keskimääräistä heikompaa, Lordin viisuvoittoa lukuun ottamatta.

Suomi on osallistunut Euroviisuihin yhteensä 42 kertaa. Suomalaiset ovat koristaneet tuloslistan viimeistä paikkaa yhteensä yhdeksän kertaa, joista kolme kertaa ollaan jääty täysin pisteittä.

Viihdeuutiset kokosi yhteen ikimuistoisimmat viisuflopit.

Kuka muistaa vielä Kojon ja legendaarisen Nuku pommiin -kappaleen? Biisi itsessään ei soita kelloja, mutta moni muistaa Kojon jääneen viisuissa nollakerhoon. Vuoden 1982 viisufloppi ei ole kuitenkaan ainoa kerta, jolloin jäätiin täysin pisteittä.

Suomen viisumenestys alkoi mollivoittoisesti jo vuonna 1963, jolloin kolmatta kertaa viisuihin osallistunut Suomi jäi jaetulle viimeiselle sijalle Laila Halmeen kappaleella Muistojeni laulu.

Kaksi vuotta myöhemmin sama linja jatkui, kun Viktor Klimenkon karisma ei kantanut kisoissa ja Aurinko laskee länteen -kappale jäi täysin pisteittä.

Vuonna 1968 Kristiina Hautala koki saman kohtalon, kun Kun kello käy -biisi jäi viisujen viimeiseksi yhdellä pisteellään.

1970-luvulla Suomi ei jumbosijoja hätyytellyt, mutta vuonna 1980 oli taas vuorossa tuttu viimeinen sija. Vesa-Matti Loirin Huilumies keräsi pisteitä ainoastaan kuusi ja oli finaalin viimeinen.

1990-luvulla Suomi oli jumbona kolme kertaa. Alamäki korkattiin jo heti vuonna 1990, jolloin Beat-yhtyeen Fri-kappale jakoi kisoissa viimeisen sijan.

Kaksi vuotta myöhemmin Pave Maijasen jammailut Yamma Yamma -biisin tahdissa olivat neljän pisteen arvoisia – lopputuloksena jumbosija.

Yksi legendaarisimmista viisuflopeista on myös nainen ja kitara -esitys Jasminen johdolla. Vuoden 1996 viisuedustaja unohti Niin kaunis on taivas -biisin sanat, ja loppu onkin Suomen viisuhistoriaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat