Muistatko nämä oudot Oscar-gaalan asut? Entä nämä ikimuistoisimmat? Katso kooste!

Ikimuistoisimmat asut Oscar-gaalan punaiselta matolta vuosien saatosta 0:59
MTV Uutiset listasi Oscar-gaalan klassisimmat asut vuosien varrelta.

Oscar-Gaalassa on nähty vuosien varrella lukuisia kummallisia ja myös tyrmäävän upeita asuvalintoja.

Vuoden 2023 Oscar-palkinnot jaetaan Los Angelesin Hollywoodissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Tämän vuoden Oscar-gaala on järjestyksessään 95:s, ja palkintoja jaetaan yhteensä 23:ssa kategoriassa.

Oscar-gaalassa on keretty nähdä sen 95-vuotisen historian aikana mitä erilaisimpia asuja. Kokosimme tähän artikkeliin sekä artikkelin päävideolle hätkähdyttävimmät ja kummallisimmat Oscar-gaala -asut vuosien varrelta.

Cher, 1986

Laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä Cher saapui vuoden 1986 Oscar-gaalaan yllään musta, kimaltavin yksityiskohdin koristeltu asukokonaisuus. Asukokonaisuuteen kuuluivat yksityiskohdilla somistetut ylä- ja alaosa sekä katseenkääntävä päähine. Asun suunnitteli Bob Mackie.

Matt Stone ja Trey Parker, 2000

South Park -animaatiosarjan luoneet Matt Stone ja Trey Parker astelivat vuoden 2000 Oscar-gaalaan parodioiden pukeutumisellaan laulaja-näyttelijä Jennifer Lopezia ja ja näyttelijä Gwyneth Paltrow'ta.

Lopez edusti vuoden 2000 Grammy-palkintogaalassa vihreässä Versace-mekossa, ja Paltrow puolestaan saapui vuoden 1999 Oscar-gaalaan vaaleanpunaisessa Ralph Lauren -prinsessapuvussa.

Lizzy Gardiner, 1995

Australialainen pukusuunnittelija Lizzy Gardiner edusti vuoden 1995 Oscar-gaalassa American Express Gold -luottokorteista tehdyssä asussa. Asuun upposi yhteensä 254 luottokorttia, joissa kaikissa luki Gardinerin nimi.

Björk, 2001

Islantilaislaulaja Björk käänsi katseita vuoden 2001 Oscar-gaalassa, kun hän saapui punaiselle matolle joutsenmekossa. Ikonisen mekon suunnitteli Marjan Pejoski, ja se nousee aika ajoin puheenaiheeksi vielä tänäkin päivänä.

Sally Kirkland, 2007

Näyttelijä Sally Kirkland lipui vuoden 2007 Oscar-gaalan punaiselle matolle mustassa, ihonmyötäisessä iltapuvussa, jonka hihoista roikkui näyttävät, värikkäät kankaanpalat. Asukokonaisuuden kruunasi punasävyinen huivi, jonka näyttelijä oli kietaissut kaulansa ympärille.

Whoopi Goldberg, 1993

Koomikkona ja näyttelijänä tunnettu Whoopi Goldberg saapui vuoden 1993 Oscar-gaalaan näyttävässä, kaksiosaisessa ja vihreä-violetissa asukokonaisuudessa. Goldbergin asu löytyy lukuisista ei-niin-onnistuneiden gaala-asujen koosteista.

Lue myös:

    Uusimmat