Muistatko nämä Oscar-kohut?

MTV3.fin Viihdeuutiset kokosi yhteen Oscar-gaalaan yhdistyneet kohut.

MTV3.fin Viihdeuutiset kokosi yhteen Oscar-gaalaan liittyvät kohut vuosien varrella. Tapahtuma järjestetään 84. kerran vuonna 2012, ja vuoden merkittävimpiin gaaloihin lukeutuva tilaisuus on nähnyt monenlaisia kohuja vuosien varrella.

Oscar-gaalaa varjostivat kohut syksyllä 2011

Ohjaaja Brett Ratner erosi Oscar-gaalan tuottajan tehtävistä aiheuttamansa kohun vuoksi marraskuussa 2011. Ratner oli markkinoinut uutta Tower Heist -elokuvaansa keskustelutilaisuudessa, jossa hän oli sanonut ennakkoharjoittelun olevan homoille. Myöhemmin Ratner pahoitteli ajattelematonta lausuntoaan ja lopetti työnsä Oscar-tuottajana.

Marraskuinen kohu laajeni, kun tuottajan lisäksi juontaja Eddie Murphy vetäytyi yllättäen tapahtumasta. Hän halusi olla lojaali elokuvansa ohjaajalle, ja myös hän päätti jättää tehtävänsä Oscar-gaalasta. Miehen tilalle pestiin palkattiin useita Oscareja juontanut Billy Crystal.

Karun pyörrytyksen keskelle joutui myös Oscar-ehdokas Jean Dujardin, joka on ehdolla parhaaksi miespääosaksi The Artist -elokuvasta. Hänen elokuvansa mainosjulisteet tuomittiin liian seksikkääksi, ja hänen tuoreen Les Infideles -elokuvan mainosjulisteet hyllytettiin.

Kiroilu väritti gaalaa vuonna 2011

Parhaan naissivuosan palkinnon Oscar-gaalassa vuonna 2011 pokannut Melissa Leo möläytteli sivu suunsa kiitospuheessaan, joka herätti paheksuntaa. Hän lausui kirosanoja hänen kiitospuheessaan, ja kaunotar pahoitteli myöhemmin tapahtunutta.

– Kun viime vuonna katsoin, miten Kate Winslet voitti saman palkinnon, niin se näytti niin ***** helpolta, Melissa lipsautti.

Menehtyneen muistamatta jättäminen kohautti

Vuonna 2010 järjestetyssä Oscar-gaalassa syntyi paheksuntaa, kun menehtyneiden näyttelijöiden ja elokuvantekijöiden muistoksi tehdystä tribuutista jätettiin pois syöpään menehtynyt Farrah Fawcett. Asia herätti tyrmistystä laajasti.

Povi vilkkui liikaa vuonna 2009

Kohuja on löytynyt myös esiintyjien keskuudessa. Beyoncé tanssi vuonna 2009 juontaja Hugh Jackmanin kanssa kireässä mekossa, joka antoi periksi esiintymisen aikana. Nainen hätkähdytti Oscar-gaalassa, kun hänen povensa vilahti hieman liikaa vauhdikkaiden tanssiliikkeiden myötä.

Tulinen suudelma lavalla hämmästytti

Näyttelijä Adrien Brody ei kaihtanut ilonsa näyttämistä Oscar-gaalan lavalla. Kun mies kuuli voittaneensa himoitun palkinnon, hän kaappasi lähistöllä seisseen näyttelijä Halle Berryn käsivarsillensa. Mies taivutti kaunottaren intohimoiseen suudelmaan, minkä jälkeen yleisö pidätti henkeään. Halle ei tempusta pahastunut, vaan kaunotar nauroi tapahtuman jälkeen avoimesti.

Poliittinen puhe kummastutti

Yhteiskuntakriitikon maineen saanut dokumentaristi Michael Moore kohautti Oscar-gaalassa vuonna 2003. Hän hyökkäsi kiitospuheessaan presidentti George W. Bushia vastaan. Hän syyllisti miehen ajaneen maan sotaan. Kiihkeä puhe päättyi nopeasti, kun yleisön buuaamisen myötä hänet ohjattiin pois lavalta.

Mitä teki Angelina vuonna 2000?

Näyttelijä Angelina Jolie herätti Oscar-gaalassa hämmennystä vuonna 2000. Hän saapui paikalle veljensä James Havenin kanssa. Angelina halusi osoittaa Jamesille huomiota julkisesti, ja hän suuteli veljeään suoraan suulle punaisella matolla. Raju tapaus puhututti monta vuotta jälkeenpäin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat