Mainos

Muistako vielä Salkkarit-Miian tarinan? Suosikkihahmon kuolema kosketti monia

Salattujen elämien dramaattisimmaksi käänteeksi on jo vuosia äänestetty Miia Laitelan kuolema. Palaako kaivattu hahmo vihdoin takaisin? 

Salatuissa elämissä nähdään yllätyskäänne, kun yksi sarjan kaivatuimmista näyttelijöistä palaa takaisin.

Rastapäinen Venla Saartamo näytteli Miia Laitelaa Salatuissa elämissä vuosina 1999–2002. Runoja kirjoittava naapurintyttö rakastui palavasti samassa rapussa asuvaan Saku Saliniin (Jasper Pääkkönen).

Nuori nainen kuitenkin uskotteli itselleen, että hänen elämänsä rakkaus onkin Sakun hyvä kaveri Mika Paju (Miska Toiviainen). Pari alkoi seurustella, vaikka Miian sydän kuului todellisuudessa Sakulle. Pian Miia tuli raskaaksi Mikalle.

Nuorten elämä koki kolauksen, kun Mika sai äkillisesti insuliinikohtauksen vanhojen tansseissa.

Saku lähti ajamaan häntä sairaalaan, vaikka oli polttanut pilveä aiemmin samana iltana. Myös Miia halusi lähteä kyytiin.

Nuoret joutuivat auto-onnettomuuteen, jossa Mika kuoli. Saku ja sillä hetkellä raskaana ollut Miia selvisivät onnettomuudesta. Miia päätti tehdä onnettomuuden jälkeen abortin, koska hän ei kokenut olevansa valmis lapsen yksinhuoltajaksi.

Mikan kuoleman jälkeen Miia liittyi Nooalaiset-lahkoon, jonka johtaja Toivo Karhu yritti lietsoa lahkoon kuuluneita joukkoitsemurhaan. Karhu päätyikin polttamaan itsensä elävältä, ja Miia tuli järkiinsä ja palasi Pihlajakadulle.

Lahkon pyörteistä selvinnyt Miia Laitela pakeni Lontooseen selvittämään ajatuksiaan. Siellä hän joutui pakkomielteisen ja väkivaltaisen Rami Hirvosen jahtaamaksi.

Mies seurasi Miia jopa Helsinkiin. Tilanne kärjistyi, kun Rami löysi Miian ja yritti pakottaa hänet mukaansa. Onneksi Saku ehti apuun, ja Miia myönsi rakkautensa hänelle. Samalla Rami luovutti Miian suhteen. 

Sakun ja Miian rakkautta ei kestänyt kauaa, kun Miia alkoi saada omituisia huimauskohtauksia. Sofia Salinin lapsenvahtina toiminut Miia saattoi jopa välillä unohtaa Sofian ja jättää hänet yksin. 

Lääkärin mukaan Miia kärsi ainoastaan aliravitsemuksesta. Mutta totuus olikin kahta kauheampi. 

Miia kuoli aivokasvaimeen jaksossa 540 Tunteellinen totuusleikki. Juuri ennen kuolemaa Miian ylioppilasjuhlissa Inka Haapala (Saija-Reetta Kotirinta) esitti Miian laulun Siniseen.

Inkan esittäessä kappaletta Miia liikuttui kyyneliin ja halusi hautajaisiinsa kyseisen kappaleen.

Miia kuoli aamulla Salinien luona. Hän hengitti syvään ja piti elämänsä suurta rakkautta, Saku Salinia kädestä viimeisen kerran.

Miian kuolema on äänestetty useaan otteeseen sarjan kautta aikojen dramaattisimmaksi käänteeksi.

Myös Ismo Laitelaa näyttelevä Esko Kovero on sanonut, että Miian kuolema on jäänyt hänelle erityisesti mieleen sarjan 17 vuoden historiasta.

Saartamo kertookin MTV.fi:n haastattelussa, että fanit pyytävät häntä yhä säännöllisesti palaamaan takaisin sarjaan. 

Saavatko fanit nyt haluamansa? Se selviää Salatuissa elämissä arkisin kello 19.30! Ennakkojakso on katsottavissa Katsomossa kello 20.00!                                 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.