Mainos

Muhammed-pilapiirtäjä Vilks HS:lle: En voi ottaa vastuuta ampumisista

Kiistelty ruotsalainen Muhammed-piirtäjä Lars Vilks kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että lauantaisella Kööpenhaminan terroriteolla on varmasti yhteys uskontoon.

Puhelimitse turvapaikastaan tavoitettu Vilks sanoo, ettei henkilökohtaisesti voi ottaa vastuuta viikonlopun tapahtumista.

Ruotsalaistaiteilija Lars Vilks nousi otsikoihin 2007 pilakuvillaan, joissa profetta Muhammed esiintyi koirana. Hän on saanut useita tappouhkauksia ja hänen talonsa on mm. yritetty polttaa. Vilks on elänyt pitkään turvatoimien alaisena

– Ongelma ovat surmat. On ongelmallista, jos vastuu laitetaan minulle eikä murhaajille, jotka ottivat oikeuden omiin käsiinsä. Tappaminen ei voi olla argumentti muuttaa lakeja. Ei tällaisesta voi neuvotella, Vilks sanoo lehdelle.

Kööpenhaminassa ammuttiin lauantaina iltapäivällä kymmeniä laukauksia tilaisuudessa, johon Vilks osallistui. Poliisin arvion mukaan hyökkäys saattoi kohdistua Vilksiin. Taiteilijan turvamiehet veivät hänet välittömästi tapahtumien selvittyä turvaan Krudttønden-kulttuuritalon varastoon.

Vilks sanoo Helsingin Sanomille olevansa huolissaan siitä, että terroriteot vaikeuttavat länsimaissa elävien tavallisten muslimien elämää. Ääriliikkeiden teot haittaavat muslimimaahanmuuttajien integroitumista yhteiskuntaan.

Vilksin mielestä myös Islamin täytyisi osata modernisoitua yhteiskunnan mukana.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.